Новини

Розмова зайшла в глухий кут — 5 технік, які допоможуть з нього вийти

Незалежно від того, є ми інтровертами чи екстравертами, у розмові завжди будуть ті дивні і незручні моменти, коли нам важко зрозуміти, що сказати співрозмовнику. Почуття паніки може виникнути, коли ми відчайдушно шукаємо потрібні слова, інформує Ukr.Media.

Так буває, коли ми не близько знайомі з певною людиною або групою людей. Коли нас залучають до розмови до того, як буде знайдена точка дотику, буде важкою підтримувати активний діалог. А все тому, що ми не впевнені, про що говорити.

У такі моменти важливо мати під рукою кілька хороших технік.

Не ставте за мету “бути цікавими”

Деякі з нас вважають, що для того, аби люди захотіли побудувати якесь спілкування з ними, вони повинні залучити їх чимось цікавим або веселим. Насправді це не так. Взаємодія не повинна бути глибокою, щоб мати сенс. Не треба думати про те, що ваша думка може здатися недостатньо “чіпляючою” для співрозмовника — просто озвучте її в будь-якому випадку.

Люди зазвичай запам’ятовують не те, що було сказано в будь-якій конкретній розмові, а тільки те, що відбулася взаємодія. Не зациклюйтеся на тому, щоб справити на них враження, просто будьте собою.

Дозвольте їм говорити про себе, задаючи хороші питання

Люди зазвичай люблять говорити про себе. Не тому, що вони егоїстичні, а тому, що це тема, яку вони дуже добре знають. Тому, якщо ви не можете придумати, що сказати, просто задавайте хороші питання вашим співрозмовникам про них самих.

Це показує рівень особистого інтересу і викликає в іншої людини почуття, що вам не все одно. Наприклад, якщо людина виглядає особливо втомленою, запитайте її, чи сталося в неї щось напередодні.

Якщо вам подобається якась із її речей, згадайте, що ви шукали схожу, і запитайте, де вона її взяла і чи може порекомендувати, де це можна купити.

Ключ полягає в тому, щоб задавати відкриті питання і змусити людей говорити, а не питання, на які можна отримати відповіді “так” або “ні”. Це дозволяє людині більш детально зупинитися, підтримувати розмову і допомагає вам знайти більше ключів до розгадки її особистості.

Поговоріть про їжу

Річ у тім, щоб знайти універсальну тему. Не всі знають про останні технологічні досягнення або моді, але ви знаєте, що у всі люблять смачно поїсти.

Якщо ви разом за столом, це простий спосіб почати розмову, просто прокоментувавши якесь із частувань. Або розкажіть докладніше про різні кухні або інші продукти, які ви пробували. Якщо ви збираєтеся поїсти пізніше, запитайте їх думку про те, що вам слід з’їсти. Це завжди буде вдалою темою.

Просто перефразуйте те, що вони говорять

Іноді розмови можуть затихнути, якщо ви не можете по-справжньому зрозуміти тему, яку підняв співрозмовник. Якщо у вас мало знань з цього питання, вам буде важко донести свою думку, і може початися незручне мовчання.

У цьому випадку хороший прийом — перефразувати сказане співрозмовником. Це не лише показує, що ви зацікавлені і слухаєте те, що він говорить, але і дає їм можливість вказати на неточності або з готовністю розповісти вам більше через ваш інтерес. Якщо хтось описує вам свою складну роботу або професію, з якою ви не знайомі, він може бути добре обізнаний про вашу нестачу знань. Повторюючи те, що вони говорять, або просячи пояснень, ви викликаєте почуття інтересу і взаєморозуміння.

Діліться дрібницями про себе

Деяким, особливо інтровертам, розповідати про себе може здатися неприродним. Однак, обмін дрібницями, якими б незначними вони не були, не лише покаже іншій людині, що ви хочете, щоб вона про вас дізналася, але і стане легким наповнювачем розмови.

Як згадувалося раніше, люди запам’ятовують не лише те, що говориться в розмові. Людина з більшою ймовірністю запам’ятає відчуття незручного мовчання з вами під час безглуздої розмови про те, що ви їли вчора або який новий гаджет купили.

Ідея полягає в тому, щоб впевнено піднімати будь-яку тему. Якщо ви відчуваєте незручність, співрозмовник буде більш ніж вдячний за ваші зусилля з підтримки розмови, тому не думайте забагато про ваше ставлення до своїх слів.

Знання всього цього не робить когось великим співрозмовником. Завжди майте це на увазі. Хоча великі знання можуть полегшити спілкування з різними людьми, в цьому нема потреби.

У всезнайки є тенденція домінувати в розмові, яка, як ми всі знаємо, може відштовхнути людей. Вам буде набагато краще, якщо ви скористаєтеся наведеними вище порадами. Пам’ятайте, що ви шукаєте просте спілкування. Не зациклюйтеся на складнощах.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.