Новини

В якому положенні не варто лягати спати, щоб не нашкодити своєму організму

Що найприємніше для людини, яка нарешті добралася додому після важкого робочого дня? Це, звичайно ж, можливість лягти і розслабитися. Ми любимо ввечері розтягнутися на дивані перед телевізором або ноутбуком, і відпочити від турбот. При цьому в такі моменти людина зовсім не замислюється про те, в якій позі вона лежить. А це дуже важливо, адже від цього залежить не тільки здоров’я спини, але і робота ряду органів. Як не варто лягати, щоб не нашкодити своєму організму?

Заборонена поза

Людина, яка спить, сидить або просто лежить у неправильному положенні не тільки має низьку якість сну, але ще рано чи пізно починає страждати від таких проблем з хребтом, як болі в спині і шиї. При цьому існує поза, в якій ви ніколи не повинні лежати, якщо не бажаєте зіткнутися з неприємними і часом небезпечними наслідками, інформує Ukr.Media.

Отже, фахівці прямо забороняють лягати на живіт. Особливо якщо ви при цьому користуєтеся ноутбуком або читаєте книгу. А саме так люблять лежати близько 15% людей.

У чому небезпека

Позиція на животі здатна порушити правильні вигини хребта, що згодом проявиться болем у шиї та спині. Це відбувається із-за того, що положення тіла в цей момент досить неприродне: ви незручно згинаєте шию, напружуєте плечі і руки, здійснюючи тиск на ключові суглоби. Чим частіше так лежати, тим більше шкоди можна завдати своєму здоров’ю.

Сон або відпочинок лежачи на животі, може спровокувати такі проблеми:

Порушення нормального функціонування організму

Як вже говорилося вище, неправильне положення тіла має негативний вплив на хребет, який у свою чергу відповідальний за захист нервової системи. Ослаблення цього захисту призведе до аномалій у роботі організму, бо нервова система керує всіма функціями тіла людини.

Радикуліт і проблеми з кишечником

Сильний тиск на нижню частину спини збільшує ризик розвитку радикуліту. Дослідження показують, що проблеми в області попереку можуть навіть призвести до запору та інших порушень роботи кишечника.

Збій в роботі дихальної системи

Коли ви відпочиваєте на животі, при цьому ви лежите ще й на основних дихальних м’язах і діафрагмі. Надмірний або тривалий тиск на них не дозволить робити глибокі вдихи, тому існує великий ризик збити дихання.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.