Новини

Художник із Чернівців розповів, де є ексклюзивні речі «за копійки»

Художник із Чернівців Анатолій Федірко стверджує: у секонд-генді можна знайти ексклюзивні речі за “смішною” ціною.

Митець розповів, як уперше побачив магазин із речами “другої руки”, йдеться у публікації .

“У1990-му році, коли я вперше побував за кордоном, був вражений, побачивши магазин секонд-генду в Манхеттені (Нью-Йорк). Мене сильно вразило, що купа статусних жінок порпалися у тих горах. Це були брендові вінтажні речі – випрані, в ідеальному стані. З того часу я став прихильником саме таких секонд-гендів, – каже митець.

Іноді там трапляються унікальні речі, зауважує А. Федірко.

“Наприклад, два роки тому зайшов до одного магазину вживаного одягу в Чернівцях і – уявіть собі – серед взуття на вагу помітив унікальні італійські, ручної роботи шкіряні туфлі, виготовлені в США! А минулого року, забрівши до одного стокового магазину, був вражений, побачивши нові кеди американської фірми “Converse” за 220 гривень!” – захоплено каже художник.

На жаль, серед чернівчан зараз побутує вульгарна мода, вважає Анатолій Федірко. Раніше так не було.

“Мої перші дитячі спогади у Чернівцях, – як ми з батьками у шістдесятих роках виходили на вулицю Кобилянської. Там гуляли пані. Я їм ледь до спідниць досягав своїм зростом. Але був вражений – усі вони були в туфлях-човниках на підборах. Ці пані прогулювалися туди-сюди, а потім збиралися, щоби “подивитися картину” – тобто зайти до кінотеатру Федьковича. Був смак. А потім примітивний базар та агрокультура зробили своє. І елітний одяг залишився тільки у секонд-гендах”, – зітхає митець.

Раніше дизайнерка з Чернівців розповіла про сучасні модні тенденції.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.