Новини

Загинула у страшній пожежі, рятуючи хворих: лікарці посмертно присвоїли звання Героя України

26-річній лікарці-анестезіологині Запорізької обласної інфекційної лікарні Ользі Гліві присвоїли звання Героя України посмертно.

За відповідне рішення проголосувала Верховна Рада 254-ма голосами, повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, пише molbuk.ua

Ольга Гліва загинула 4 лютого у страшній пожежі в реанімаційному відділенні Запорізької обласної інфекційної лікарні. Вона могла врятуватися, але до останнього рятувала хворих на коронавірус, що перебували на апаратах ШВЛ і не могли вибратися самі.

“Я був там одразу після трагедії і знаю, як важко колеги і пацієнти переживали цю втрату, не кажучи про близьких і рідних. Рівно місяць тому, 7 лютого, її поховали у рідному Кропивницькому”, – написав Степанов.

“Ольга Гліва – медик-Герой навіть без відзнак. Вона назавжди лишиться такою світлою людиною і справжнім професіоналом у серцях тих, хто її знав. Але вшанувати її на державному рівні – наш обов’язок і наша шана всім медикам в її особі. Напередодні Верховна Рада 254-ма голосами проголосувала за присвоєння Ользі Гліві звання Героя України посмертно і я, звісно, теж підтримую це рішення”, – зазначив очільник МОЗ.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.