Новини

Пенсії перерахують мільйонам українців: якими будуть збільшені виплати

З 1 березня пенсіонерам буде проіндексовано пенсії майже 10 мільйонів українців. Перерахунок буде проводитися із застосуванням коефіцієнта збільшення показника середньої заробітної плати в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення.

Про це повідомляє управління Пенсійного фонду у Чернівецькій області.

Якщо в результаті перерахунку розмір збільшення складатиме менше 100 грн., то встановлюватиметься доплата до пенсії задля забезпечення розміру підвищення не менше 100 грн.

Одночасно підвищиться мінімальна пенсійна виплата до рівня 2 300 грн. особам, які мають страховий стаж 30 років – для жінок та 35 років – для чоловіків, а також для осіб з інвалідністю І групи.

Мінімальний розмір пенсійного забезпечення для непрацюючих осіб, незалежно від тривалості їх страхового стажу, збільшиться до 2 100 грн.

До пенсій, призначених на загальних підставах за зверненнями, що надійшли до 31 грудня 2021 року включно, які не підвищаться з 1 березня 2022 року буде встановлено щомісячну доплату до пенсії в розмірі 135 гривень.

Відповідний коефіцієнт збільшення застосовуватиметься і до розмірів пенсії по інвалідності, що настала внаслідок каліцтва чи захворювання внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Зростуть розміри пенсій, призначених військовослужбовцям та членам їх сімей до 31 грудня 2021 р. включно.

Компенсаційні виплати отримують особи старше 75-річного віку.

Особи 75-річного віку та старші цього віку, до досягнення ними 80-річного віку отримуватимуть компенсаційну виплату в розмірі 456 грн.

Особи 80-річного віку та старші – отримуватимуть компенсаційну виплату в розмірі 570 грн.

Всі перерахунки здійснюватимуться автоматично, за матеріалами пенсійних справ і не потребуватимуть додаткових звернень пенсіонерів.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.