Новини

У ратуші заперечили, що планували виставити на аукціон ділянку, де живуть три родини

Міська рада не виставляла на аукціон земельну ділянку у Садгорі, на якій проживають мешканці.

На цьому у коментарі molbuk.ua наголосив керівник департаменту урбаністики та архітектури ЧМР Андрій Тимофійчук, спростовуючи заяву депутата Андрія Кавулі щодо того, що ділянку, на якій проживають 3 родини, у мерії планують виставити на аукціон.

“По-перше, міськрада не виставляла ділянку на аукціон, йдеться про затвердження проєкту землеустрою з метою подальшого продажу на аукціоні. Другий момент – на земельній ділянці не проживають, не знаходяться 3 родини. Це точно. Тому що фахівці перед тим, як формувати проєкт рішення, виїжджають на місце. Це ж йдеться не про одну сотку землі чи навіть не про 10 соток, а про 60 соток земельної ділянки”, – зазначив чиновник.

Посадовець розповів процедуру формування земельної ділянки.

“Стосовно того, як формувалася ця земельна ділянка, то у серпні земельна комісія проголосувала протокольне рішення доручити департаменту урбаністики та архітектури підготувати документи для продажу на земельних торгах земельної ділянки орієнтовною площею 40 соток, яка розміщена на вулиці Хотинській позаду будинковолодіння №32-А та будинком 26. Це зона Ж-3. Пропозиція надійшла від голови комісії. І на виконання цього протокольного рішення департамент та міська рада у жовтні минулого року підтримали пропозицію про надання дозволу на формування земельної ділянки і складання проєкту землеустрою орієнтовною площею 57 соток у зоні багатоквартирної житлової забудови з відповідним цільовим призначенням. Після цього ми провели відбір через систему Prozorro землевпорядної організації, яка виготовила проєкт землеустрою, і зараз ми винесли її на затвердження”, – пояснює усі етапи цієї складної процедури Андрій Тимофійчук.

Що ж до скарги мешканців Садгори, які звернулися до депутата Андрія Кавулі, що ділянку, яку вони хотіли приватизувати, планують виставити на аукціон, то посадовець припускає, що люди могли нею користуватися, проте якихось прав на неї не мали.

“Земельна ділянка вільна від нерухомого майна, там ніхто ніколи не проживав. Немає ні будинку, ні якоїсь господарської будівлі. Ми не залазимо ні до кого у двори. У будь-якому випадку департамент діяв відповідно до протокольного рішення як комісії, так і рішення ЧМР. Це навіть не сам департамент віднайшов цю земельну ділянку. Якщо ж глянути кадастрові плани, я впевнений, що за будинковолодіннями уже сформовані земельні ділянки. Бо ніде у місті 60 соток за будинком не закріплюють. Є норми, визначені у межах 10 соток”, – стверджує Андрій Тимофійчук.

Раніше повідомлялося, що у Чернівцях у переліку земельних ділянок, які мерія планувала у подальшому виставити на аукціон, опинилася ділянка, на якій живуть 3 родини. Про це на сесії міськради заявив депутат Андрій Кавуля.

Фото ділянки по вулиці Хотинській
Фото надане департаментом урбаністики та архітектури

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.