Новини

Путіну дозволили ввести війська РФ на території “Л/ДНР”

Рада Федерації (верхня палата парламенту) Росії 22 лютого схвалила звернення російського президента Володимира Путіна про використання Збройних сил країни за кордоном — а саме на території самопроголошених “Л/ДНР”.

Таке звернення, оприлюднене на сайті Кремля, надійшло до сенаторів РФ після підписання Путіним законів, які ратифікували “договори про дружбу, співробітництво і взаємну допомогу” із самопроголошеними “Л/ДНР”, передає Суспільне.

Відповідно до рішення Ради Федерації Росії, загальна чисельність формувань, райони їхньої дії та строк перебування визначаються Путіним.

Сенатор Костянтин Косачов нагадав, що верхня палата російського парламенту вже ухвалювала аналогічні рішення — у 2014 році щодо України, коли йшлося про окупацію Криму, а також у зв’язку із вторгненням у Сирію на боці Башара Асада.

Напередодні Путін доручив Міністерству оборони РФ “забезпечити здійснення Збройними силами РФ функцій із забезпечення миру” в ОРДЛО до встановлення дипломатичних відносин із самопроголошеними “Л/ДНР”.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.