Новини

Україна і Європа хочуть миру, а РФ каже, що не хоче нападати, але хтось із нас бреше – Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна та Європа хочуть миру, а Росія каже, що не хоче нападати, однак хтось у цій ситуації бреше.

Про це він сказав у своїй промові на Мюнхенській безпековій конференції.

“Україна хоче миру. Європа хоче миру. Світ каже, що не хоче воювати, а Росія, що не хоче нападати. Хтось з нас бреше. Це – ще не аксіома, але вже – не гіпотеза”, – зазначив він.

Президент нагадав, що два дні тому був на Донбасі, на лінії розмежування, де з одного боку дитячий садочок, а з іншого – снаряд, що влучає у нього, з одного боку школа, з іншого – снаряд, що прилітає на шкільний двір.

А поруч 30 дітей. Які йдуть, ні – не в НАТО, а на уроки. У когось – фізика. Знаючи її елементарні закони, навіть діти розуміють, наскільки безглуздо звучать заяви про те, що обстріли ведуться з боку України. У когось математика.

Діти… без калькулятора можуть порахувати різницю: між кількістю обстрілів у ці три дні і згадками про Україну у цьогорічному Munich Security Report. А у когось – історія. І коли на шкільному подвір’ї з’являється воронка, у дітей з’являється питання: невже світ забув свої помилки ХХ століття? До чого призводять спроби умиротворення?”, – сказав Зеленський.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.