Новини

Розвідка США розповіла про 9 маршрутів військ РФ у разі вторгнення в Україну, – NBC News

Розвідка США повідомляє, що на Росії розглядають 9 можливих варіантів військового вторгнення в Україну.

Про це повідомляє американський телеканал NBC News з посиланням на джерела в розвідувальних агенціях США, передає Depo.ua.

За даними розвідки, Росія повністю приготувала до бойової готовності 100 батальйонно-тактичних груп, кожна з яких складається від 800 до 900 військових.

Також повідомляється, що президент Росії Володимир Путін нібито відправив шість із семи підрозділів російського спецназу, у кожному з яких є від 200 до 300 фахових бійців.

Джерела телеканалу зазначають, що є два найбільш масштабні сценарії, які по суті становлять тактику оточення з обох боків – військові підрозділи одночасно заходять з різних сторін, щоби оточити українські сили в так званому “котлі”. За одним із цих двох сценаріїв, Росія має намір захопити все Лівобережжя, на якому розміщена половина особового складу Збройних сил України, включно з найбільш фаховими підрозділами.

Російські танковий та механізований контингент, як зазначається у публікації, буде рухатися в напрямках Дніпра, оточуючи Полтаву й Харків. Відразу з боку тимчасово окупованих територій Донбасу рушать сили піхоти за трьома маршрутами, перекриваючи вихід до узбережжя Азовського моря. А з Криму вилетять військові гелікоптери, які будуть підтримувати сили піхоти атаками з повітря.

“У росіян є варіант висадки десанту з моря та повітря на узбережжі Чорного моря біля Одеси, щоби створити “коридор” суходолом до тимчасово окупованої території Молдови вздовж Дністра, де також є російський військовий контингент. За оцінкою американців, біля узбережжя України Росія дислокувала підводні човни та п’ять десантних кораблів. Ще шість десантних кораблів повинні надійти найближчими днями”, – йдеться у публікації.

Інший варіант наступу, за інформацією джерел телеканалу, розглядається з півночі, з боку кордону Чернігівської області з Росією та білорусько-українського кордону. У цьому наступі російські угруповання будуть рухатися на південь до Житомира і південний-схід до Києва, щоби оточити ці міста. За оцінкою американців, у нападі будуть застосовувати наземну артилерію, кібератаки та наземні підрозділи.

Американські розвідувальники прогнозують, що через хороший стан автодоріг у цих регіонах російські танки можуть сягнути Києва менше, ніж за дві доби. Російська армія розташувала два зенітно-ракетних комплекси С-400 “Тріумф” на території Білорусі, що дозволить їм контролювати повітряний простір і збивати українські літаки.

За інформацією джерел телеканалу, у цій атаці росіяни мають намір почати артилерійський вогонь уночі, включно із застосуванням балістичних ракет середньої дальності. Їхніми мішенями будуть склади з боєприпасами, системи протиракетної та протиповітряної оборони, військові станції зв’язку та іншу критичну інфраструктуру ЗСУ.

“Росія планує знищити здатність української армії боронитися в перші кілька годин наступу через кібератаки, зокрема на електростанції, щоби військові в різних частинах країни втратили можливість комунікації між собою. Одночасно із цифровими атаками військові інженери та підрозділи піхоти матимуть завдання роз’єднати частини українського війська фізично, захоплюючи мости і переправи”, – зазначається у публікації.

Крім того, американські розвідувальники оцінюють кількість можливих втрат серед цивільного населення в близько 50 тисяч загиблих і поранених.

Американський військовий експерт Роб Лі вважає, що Росія здатна здійснити масові атаки на українські летовища в перші 20-30 хвилин атаки.

Крім того, на думку Лі, російське військове командування намагатиметься уникнути великих втрат серед цивільного населення, а зосередиться на знищенні особового складу ЗСУ, почасти, щоби виправдати вторгнення в очах власних громадян.

Водночас, на думку Лі, Росія все ще може передумати та здійснити менш масштабну атаку, наприклад на Донбасі, або спробувати скинути український уряд і призначити більш прихильний до Росії, уникнувши широкомасштабних бойових дій.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.