Новини

Хто керує Буковинським медуніверситетом і коли призначать нові вибори ректора: відповідь представника вузу

Виконувачем обов’язків ректора Буковинського державного медичного університету залишається професорка Оксана Андрієць.

Про це у коментарі кореспонденту molbuk.ua повідомив голова організаційного комітету з проведення виборів ректора БДМУ Володимир Ходоровський.

За його словами, будь-які кадрові рішення, які стосуються керівництва університету, ухвалює засновник вузу – міністерство охорони здоров’я України. А отже, повноваження звільняти і призначати нового в.о. ректора має тільки МОЗ.

Окрім того, на запитання кореспондента, коли відбудуться повторні вибори ректора БДМУ, Володимир Ходоровський відповів, що це також повноваження МОЗу.

За його словами, виборча комісія надіслала міністерству протокол з результатами виборів ректора університету. Після цього МОЗ має визначитись із датою повторних виборів.

Як раніше повідомлялося, 8 лютого у Буковинському державному медичному університеті відбувся другий тур виборів ректора. За посаду боролися двоє кандидати – професори Оксана Андрієць та Віталій Максим‘юк.

За підсумками голосування, за Максим’юка проголосували 255 осіб, за Андрієць – 182 виборці. 331 людина не підтримала жодного кандидата. Також виборча комісія нарахувала чотири недійсні бюлетені. Таким чином, в університеті після двох турів виборів не обрано ректора.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.