Новини

Польща збільшить кількість дозволів на вантажні автоперевезення для України: що варто знати

Польща погодилась збільшити кількість дозволів на вантажні автоперевезення для України. Зі свого боку, уже з 10 лютого 2022 року “Укрзалізниця” зможе зняти заборону на перевезення транзитних вантажів до Польщі.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на прес-службу Міністерства інфраструктури України.

“Нарешті спільними зусиллями були напрацьовані конкретні рішення для виходу з тривалої транспортної кризи. Зокрема, польська сторона вперше за останні 7 років зобов’язалася суттєво збільшити кількість дозволів для українських автоперевізників. Уже найближчим часом чекаємо від наших колег документальне підтвердження цьому”, – розповів міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Домовленості дозволяють перейти до обговорення та реалізації важливих міжурядових інфраструктурних проєктів. Зокрема, в рамках програми президента Володимира Зеленського “Велике будівництво” планується інтеграція української транспортної мережі в європейську.

“Ми вже синхронізували наші дії з реалізації проєкту високошвидкісного залізничного сполучення між Києвом та Варшавою. Цей проєкт спільно з Польщею плануємо презентувати на рівні Європейського Союзу”, – зазначив Кубраков.

Будівництво євроколії “Київ – Варшава” об’єднає дві європейські столиці швидкісним транспортом. В результаті час у дорозі скоротиться до 4 годин. Також у планах реконструкція ділянки “Мальховіце – Нижанковичі” на українсько-польському кордоні (лінія 102), яка не експлуатується з 1995 року.

Іншим важливим напрямком є будівництво нових автобанів до західного кордону. Мова йде про першу концесійну дорогу “Краківець – Львів – Броди – Рівне”, а також масштабне оновлення дороги М-07 “Київ – Ковель – Ягодин”, з підвищенням її до І-а категорії.

Паралельно в рамках президентської програми цього року планують розпочати модернізацію міжнародних автомобільних пунктів пропуску. Серед пріоритетів – відновлення ключового україно-польського пункту пропуску в Ягодині.

“Також Україна наразі веде активну роботу щодо включення в індикативні карти TEN-T наступних маршрутів: дорога Н-01 “Київ – Знам’янка”; залізничні ділянки “Коростень – Житомир – Бердичів” та “Стрий – Івано-Франківськ” через Долину; річок Дніпро та Південний Буг”, – йдеться у повідомленні.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.