Новини

ТСН другий тиждень поспіль видає сюжети з нищівною критикою депутатки Чернівецької міськради – відео

Депутатка від фракції “Слуга народу” Чернівецької міськради Оксана Зубжицька отримала декілька земельних ділянок як вдова загиблого учасника АТО Віктора Зубжицького. Ще земельну ділянку отримала її донька Карина, хоча вона не є донькою загиблого військового. Крім того, сама Оксана давно не проживала з Віктором Редькіним – з 2011 року аж до 2014-го, моменту його загибелі.

Про ці та інші моменти йдеться у сюжеті ТСН, пише molbuk.ua

Минулого тижня був ще один сюжет про Оксану Зубжицьку.

“Ми показали вам, як за обіцяні героям АТО ділянки депутати у Чернівцях не голосують, натомість самі отримують ласі шматки в центрі міста. Нам написали військові з усієї країни. Ситуація на Буковині нарешті зацікавила правоохоронців. Депутатка Оксана Зубжицька ніколи не воювала в АТО, проте абсолютно безкоштовно отримала в держави 3 земельні ділянки. На запитання, скільки у неї земельних ділянок, вона заявила: “Не отримувала і не отримую”.Після критики на свою адресу за надмірні земельні апетити вона заявила, що сама є вдовою загиблого учасника АТО, і 3 земельні ділянки у Чернівцях отримала по праву. Журналістів звинуватила у пропаганді насилля та зажадала публічних вибачень”, – йдеться у сюжеті.

Крім того, Оксана Петрівна повідомила, що її донька Карина Зубжицька отримала статус і посвідчення члена сім”ї загиблого як утриманка, і ці твердження обурили військових у самих Чернівцях.

“Аж надмірно користується тими правами, які передбачені у задоволення своїх потреб. Усі земельні ділянки в місті, які можна було отримати, вона отримала, причому доволі дороговартісні”, – розповідає керівник ГО “Добротворець” Степан Меленко.

Одна сотка землі в місті коштує від 2 до 7 тисячі доларів. А тих соток у депутатки аж 30.
Та чи можуть цим похвалитися родини інших АТОвців?

У офіційній декларації Оксана Зубжицька показала наявність лише 4 торгівельних точок. Ще 3 вона чомусь “забула” задекларувати. Є документ, який підтверджує існування “забутих” магазинів.
За ці роки на підставі свого статусу вдови бійця Оксана Зубжицька не заплатила податків до бюджету у сумі 309 683 гривні.

Оксана Зубжицька, за словами Степана Меленка, є вдовою загиблого військового Віктора Редькіна лише за документами. Вони розлучилися ще задовго до війни.

Якщо вірити офіційним документам, шлюб між Оксаною Зубжицькою та Віктором Редькіним укладений у травні 2010 року у Чернівцях. Але у 2011-му році Віктор Редькін із Чернівців перевівся служити в Івано-Франківськ. Він прожив там до своєї загибелі у 2014-му році.

Його цивільну дружину звати Юлія, вона також військова. Вона підтвердила, що жила з Віктором Редькіним до його загибелі. Але вона не хоче боротися за якісь блага, бо їй досі болить втрата.

Юридично Оксана Зубжицька залишається вдовою загиблого учасника АТО Віктора Редькіна. А юридично депутатка вирішила отримати блага на свою дочку, яка не є дитиною Віктора Редькіна, має живого батька і ніколи не була прописана разом із лейтенантом Редькіним. На момент загибелі Редькіна вона була повнолітня – 19 років, проте все одно якимось чином отримала статус члена родини загиблого як утриманка Віктора Редькіна.

“Я безкоштовно навчалася в університеті, мала пільги, безкоштовний проїзд”, – підтвердила Карина Зубжицька.

“Вона не має жодних прав на отримання цих пільг, вона нічим не пов’язана з Віктором Редькіним”, – стверджує Степан Меленко.

Кореспонденти телеканалу зв’язалися з рідним батьком Каріни, який підтвердив, що він її рідний батько.

Та, попри це, у 2016-му році Карина Зубжицька отримує від держави як член загиблого в АТО ще земельну ділянку в центрі Чернівців та подає до суду позов про отримання допомоги від держави у розмірі 654 тисячі гривень та стає на квартирну чергу. Це при тому, що у 2017-му році вона виходить заміж і за законом не має права навіть ставати на такі черги.

І ось тут знову юридична хитрість: весілля було, фата була, але тільки церковний розпис. РАЦС поставив би хрест на отримання безкоштовної квартири. Тож на питання, чи заміжня вона, відповідає: “Чоловіка немає”.

На уточнююче запитання кореспондентів, чи Карина заміжня, вона відповідає: “Ні, я не заміжня”.

Зараз перевірку розпочав департамент стратегічних розслідувань Нацполіції у Чернівецькій області, який перевірить, на якій підставі Оксана Зубжицька та її донька отримали землі, які належать членам родини АТО.

Нагадаємо, у Чернівцях депутатка міськради від фракції “Слуга народу” Оксана Зубжицька звинуватила телеканал “1+1” у маніпуляціях та виготовленні замовних сюжетів.

Так вона відреагувала на сюжет ТСН від 30 січня про земельні оборудки у Чернівецькій міськраді.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.