Новини

Шахрайка виманила у буковинки 30 тис грн, пообіцявши компенсацію за неякісні ліки

Вчора, 25 січня, на спецлінію “102” звернулася 28-річна жителька селища Путила та повідомила про те, що вона перерахувала невідомій особі майже 30 тисяч гривень за нездійснені послуги. Правоохоронці розпочали за цим фактом кримінальне провадження.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області, пише molbuk.ua

Опитавши заявницю, поліцейські встановили, що до неї протягом десяти днів телефонувала невідома особа, представилася працівницею різних відомств, структур та пропонувала виплату компенсації за купівлю неякісних ліків через мережу Інтернет. Телефоном жінка повідомила буковинці, що таблетки, які вона напередодні придбала для лікування своїх хворих батьків, є непридатними, тому їй пропонують за них компенсацію.

Для повернення коштів через страхову компанію, шахрайка запропонувала буковинці відправити 1300 гривень на вказаний нею рахунок. Жінка виконала це прохання, а потім ще декілька разів перераховувала кошти з карткового рахунку за нібито компенсацію неякісних ліків.

У результаті буковинка витратила майже 30 тисяч гривень, відповідно – не отримала обіцяної компенсації. Жінка, яка виманила у неї кошти, вимкнула мобільний телефон і не виходила на зв’язок.

За вказаним фактом дізнавачі поліції Вижницького районного відділу поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці Буковини вкотре нагадують громадянам про необхідність бути уважними та обачними у телефонній розмові з невідомими особами, які пропонують перерахувати їм кошти за товари чи послуги.

Якщо телефоном співрозмовник представляється працівником поліції, банку чи ще якоїсь державної структури чи організації та починає бесіду про гроші на негайні потреби, ваші банківські картки, рахунки чи статки – негайно кладіть слухавку. Будьте певні – ви розмовляєте з шахраєм.

У випадку виникнення таких ситуацій – телефонуйте на спецлінію “102”.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.