Новини

Як миттєво заснути і виспатися за 15 хвилин: секретний метод

Швидко заснути ввечері і прокидатися вранці бадьорим виходить далеко не в усіх. На жаль, багатьом з нас доводиться довго крутитися і провести години в ліжку, перш ніж все-таки заснути, інформує Ukr.Media.

Між тим, ще в 1980-х роках для американських спецназівців була розроблена методика швидкого занурення в сон. Бад Уінтер — автор цієї методики написав про це цікаву книгу. Ось як він пропонує швидко провалитися в обійми до Морфея.

Отже, спершу потрібно сісти на стілець, поставити ноги паралельно і відкинутися на спинку. Потім Уінтер пропонує схрестити руки на грудях, розслабити м’язи голови і опустити підборіддя на груди. Після цього треба повністю розслабитися і вниз опустити плечі. Дихання повинне бути глибоким і повільним. Кінцівки повинні відчуватися, як ніби вони знаходяться окремо від тіла. У цей момент можна уявити, що ти лежиш в гамаку або пливеш по спокійній воді на човні.

Все те ж саме можна проробляти і лежачи, але при цьому краще руки тримати не схрещеними на грудях, а витягнути їх уздовж тіла. Якщо не вдається розслабити м’язи тіла, то можна скористатися одним прийомом: спочатку їх максимально напружити, а потім спробувати розслабити. Повторити дію кілька разів, поки не відчується повний релакс. “Також для більшої ефективності під закритими повіками можна закотити очі, головне — робити це без напруги.

У тому випадку, якщо все одно складно розслабитися, заснути допоможе змінений подих за методом “4-7-8”. Протягом чотирьох секунд спокійно вдихайте повітря через ніс. Потім затримуйте дихання на сім секунд. Після цього повітря видихається протягом 8 секунд через рот. Така вправа уповільнює серцевий ритм — це допомагає знизити температуру тіла, і людина швидко провалюється в сон. Швидкий відхід в сон при достатньому освоєнні цією методикою, дозволяє вже через 15 хвилин відчути себе бадьоріше. 15 хвилин такого релаксу вистачить для подальшого неспання протягом чотирьох годин. Цей спосіб хороший, якщо доводиться напружено працювати, і немає можливості по-людськи виспатися. Якщо робити так пару раз на день, то вночі цілком буде вистачати п’яти годин сну, щоб відчувати на ранок бадьорість і перебувати в гарному тонусі.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.