Новини

Як зберегти зачіску у холодну пору року*

Використання сухого шампуню – простий і швидкий спосіб упорядкувати волосся, освіжити зачіску або скоригувати форму окремих пасом.

У холодну погоду, коли дощ чергується зі снігом, а шапка та відлога стають обов’язковим елементом нашого гардеробу, ми з прикрістю помічаємо, що навіть бездоганна укладка швидко втрачає свою привабливість. Волосся стає масним біля коренів, виглядає несвіжим навіть, якщо голова вимита буквально 1-2 дні тому. У такій ситуації буде корисним сухий шампунь. Цей виріб досить умовно можна назвати гігієнічним продуктом, оскільки на противагу рідким і гелевим текстурам на мильній основі, він не потребує змивання. Його завдання полягає у тому, щоб швидко привести пасма до ладу та усунути сальний блиск.

Сухі шампуні: простий та ефективний метод відновлення укладки після зняття шапки

Продукти, запропоновані Кейсі та Хансом, хоч і мали порошкову форму, виготовлялися на мильній основі та потребували змивання водою. Випуск перших сухих шампунів, розпочався у 40-ві роки у США.

На сайті інтернет-магазину PARFUMS https://parfums.ua/category/suhie-shampuni широко представлена ​​ця продукція у сучасному виконанні. Проаналізуємо її особливості:
Застосування. Підходить для екстрених випадків, коли необхідно швидко зробити зачіску за відсутності води або часу, а також зручна у дорожніх умовах, у туристичних походах. У холодну пору успішно повертає зачісці привабливість і об’єм, які втрачені через необхідність носити шапку. Продукт не призначений для щоденного використання, але його можна наносити 1-2 рази на тиждень.

Тривалість процедури зазвичай не перевищує 5-10 хвилин. В африканських та азійських країнах популярним є варіант у вигляді плитки. Її потрібно подрібнити прямо у пакуванні, а потім розподілити руками. У Європі та Америці використовується аерозольна форма. Для надання прикореневого обсягу потрібно виділити окремі пасма й обробити їх біля коріння протягом 1-2 секунд. Нанесення на чубок виконуйте знизу, так він виглядатиме об’ємно. Також ці засоби можна застосовувати для текстурування окремих пасом. Нанесення виконується тільки на прикореневу зону або по всій довжині.

Склад. Основною дієвою речовиною є різні абсорбенти – глина, крохмаль, тальк, які поглинають забруднення та надлишки жиру. Також до рецептури входять спирти, гази (необхідні для розпилення), ефірні олії, ароматичні речовини. Додатковий догляд забезпечують пантенол, протеїни, вітамін Е, олія кмину, рослинні екстракти, амінокислоти.

Особливі можливості. Деякі виробники наділяють цей продукт широким функціоналом. (крім традиційного блиску та обсягу), У рецептуру можуть включатися активні агенти для профілактики випадіння, надання шовковистості, відновлення пошкодженої структури волосяних стрижнів. Також випускаються спеціальні пропозиції для волосся різного кольору (переважно, для брюнеток чи блондинок).

Використання сухого шампуню – простий і швидкий спосіб упорядкувати волосся, освіжити зачіску або скоригувати форму окремих пасом. Деякі користувачі навіть використовують такий продукт для домашнього чищення хутряних виробів, але це вже зовсім інша історія.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.