Новини

«Можна закохатися в цей спорт»: як у Чернівцях навчають тенісу

У Чернівецькій обласній дитячо-юнацькій школі успішно діє відділення тенісу. Воно має своїх вихованців зі званнями майстра спорту, а дехто з них виступає на високому рівні, як-от Антон Бабицький та Юрій Джавакян, які виконали норматив майстра спорту.

Про це йдеться в публікації ” “.

“Щоб здобути таке звання в тенісі, треба добре постаратися, адже виконання нормативу складне. Можна роками грати, але навіть дорослим важко це зробити”, – каже старший тренер відділення Наталія Вілігорська.

Наразі в секції працює два тренери. Пані Наталія навчає тенісу вже 35 років, а працювати в ДЮСШ почала в 17 років.

“Уже мої учні приводять тренуватися своїх дітей”, – додає тренерка.

Читайте також: “Переміг росіянина і після гри руки йому не потис”: чернівчанин вдало виступив на міжнародному турнірі з тенісу

“Теніс – складний вид спорту, – каже пані Наталія. – Дуже важко в ньому пробитися, особливо на міжнародному рівні”.

У школі є групи двох рівнів – початкової та базової.

“Спершу дитина тільки вчиться, тренери їй вкладають ракетку в руки, а під час навчання в другій групі уже є багато практики й тенісних матчів”,– каже тренерка.

Труднощі можуть виникнути у фінансовому плані, бо все екіпірування – ракетка, м’ячі, кепка, форма, кросівки – купують батьки.

“Наразі в країні такий час, що без бажання й фінансів батьків важко розвиватися в тенісі. Вони – головні спонсори. Ми навіть практикуємо додаткові тренування для діток зранку, але це тільки за бажання батьків. Якщо вони хочуть, щоб їхня дитина стала професійним спортсменом, потрібно докладати зусилля”, – зазначає Н. Вілігорська.

У ДЮСШ є чотири корти, на яких можуть займатися діти. Три з них ґрунтові, які дозволяють тенісистам грати довгі партії, адже вони є найповільнішими щодо темпу гри. Один асфальтний корт – для тренувань, де найбільше займаються молодші дітки. Тренування проводяться не тільки влітку, а ще й в холодний сезон у спортзалі ДЮСШ.

“Реклами тенісу як для спорту, на мій погляд, не треба. Можна тільки прослідкувати за такою особистістю, як Евеліна Світоліна, і можна закохатися в цей спорт, недаремно його називають “королівським”, – каже пані Наталія.

На розвиток тенісу сильно вплинула війна, адже зменшилася кількість змагань у країні. Проте спортсмени їздять виступати за кордон.

“Дуже багато діток, на жаль, через ковід та війну не змогли до кінця використати свій потенціал, як-от покоління 2008 року. Вони повиїжджали за кордон, адже тут немає конкуренції. Негативно вплинула і війна. Змагань через неї мало, конкуренції, відповідно, немає, дитина не розвивається”, – зазначає тренерка.

Щоб записатися на теніс у ДЮСШ, потрібно звернутися за номером телефону: 0372 532 263 або ж за адресою: вулиця Небесної Сотні, 6.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.