Новини

Від медиків у Чернівцях приховують інформацію, хто з пацієнтів хворий на «Омікрон» – Кобевко

Лікарка-інфекціоністка Чернівецької обласної клінічної лікарні Ольга Кобевко заявила, що від медиків, які лікують хворих на COVID-19, приховують інформацію про виявлення штаму “Омікрон” у пацієнтів.

Про це Кобевко сказала у коментарі кореспонденту molbuk.ua

Зокрема, коментуючи ситуацію із зростанням захворюваності на коронавірус, медик відзначила, що головною причиною цього сплеску є новорічно-різдвяні свята у поєднанні з поширенням штаму “Омікрон”, який є більш заразним, ніж попередні варіанти хвороби.

Водночас Кобевко сказала, що, як і раніше, обласна влада приховує від медиків інформацію про виявлення у пацієнтів штаму “Омікрон”.

“Як раніше у нас було із “Дельтою”, зараз нам не дають результатів щодо визначення штамів коронавірусу. Ми дотепер не маємо цієї інформації! Ця інформація є тільки в голови ОДА та головної санітарної лікарки області”, – сказала лікарка-інфекціоністка.

“Нам сказали, що для медиків це нічого не повинно значити. А для нас дуже багато значить, тому що ми повинні хоча би приблизно розуміти, з чого починається ця хвороба, порівнювати симптоми “Омікрону” з іншими варіантами коронавірусу. Це потрібно, в першу чергу, для нашого самонавчання”, – сказала Ольга.

Штам “Омікрон” на Буковині: що відомо

У Чернівецькій області нещодавно підтвердили 16 випадків нового штаму коронавірусу “Омікрон”.

До Києва у Центр громадського здоров’я відправляли усього 30 зразків, ще 14 з них — штам “Дельта”.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.