Новини

«Free Hugs»: сьогодні міжнародний день обіймів

Також 21 січня Міжнародний день обіймів. Це незвичне і позитивне свято. Цього дня люди можуть обіймати не лише своїх рідних та друзів, але й також незнайомців.

Започаткували Міжнародний день обіймів 21 січня (ще одне таке свято є 4 грудня) в штаті Мічиган, США. Ідея створення свята прийшла в голову одному з пасторів протестанської церкви, Кевіну Заборні.

Він вважав, що американці часто надто стримані і не вміють виявляти своїх справжніх почуттів. Більшість людей соромиться проявляти емоції на публіці, а інші вважають навіть легкі дотики недопустимими.

Кевін був церковним діячем, а отже вирішив вкласти в обійми християнський сенс. В своїх проповідях він часто повторював: всі люди на Землі є братами та сестрами, а обійми допоможуть швидше це зрозуміти. Свято було започатковане у вузькому колі, але згодом розповсюдилося всім світом.

Цікавий факт: існує дві версії, чому Кевін обрав для свята саме 21 січня. За першою – цей день розташований якраз посередині між Різдвом Христовим (25 грудня) та днем святого Валентина (14 лютого). За іншою версією він вирішив, що число “21” є щасливим, тому що в собі містить три “7”.

Широкого поширення набув особливий рух Free Hugs (“Безкоштовні обійми”). Його учасники проходять вулицями своїх міст 21 січня та обіймають прохожих. Засновником цього руху вважають Кена Е. Нвадіке молодшого (режисер документальних фільмів з США, активіст, мотиваційний спікер).

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.