Новини

Названо терміни, коли Україна почне робити свої БПЛА Bayraktar

На території України почнуть виготовляти відомі турецькі безпілотники Bayraktar через 1,5 року.

В проект інвестують приблизно 100 млн доларів, пише Укрінформ.

Приблизно через такий термін компанія-інвестор Baykar завершить будівництво першого відповідного заводу в Україні, заявив директор компанії Халюк Байрактар на Форумі оборонних індустрій в Києві.

“Будівництво вже розпочато. На його завершення знадобиться близько 1,5 року. Ми плануємо, щоб тут працювало мінімум 300 людей. Співпраця триває”, – цитує бізнесмена “Укрінформ”.

Наразі компанія одночасно реалізує 3 проекти в Україні: окрім будівництва заводу бойових дронів, Baykar вклав гроші у створення сервісного центру та головного офісу, зазначив Халюк Байрактар.

За словами очільника Baykar, створення заводу бойових дронів Bayraktar – одна з головних інвестицій. Це буде самодостатнє та взаємовигідне партнерство с Україною: зі своєї сторони Туреччина має БПЛА, а Київ – унікальні технології з виробництва двигунів, на базі яких й створюються дрони Bayraktar.

Водночас бізнесмен згадав про низку викликів, які наразі мають Україна та Туреччина у будівництві: “Це ланцюжок постачання, пошук і розвиток людського капіталу через вплив війни та нормативне середовище”, – заявив він.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.