Новини

«Відвідувачів стало більше в рази»: на що буковинці витрачають «ковідну тисячу»

Буковинці активно витрачають тисячу гривень за вакцинацію на книги, а також відвідування кінотеатрів, театрів, тренажерних залів, подорожі.

Про це йдеться у публікації від 13 січня, пише molbuk.ua

Зокрема, чернівчани зауважують, що на книжкових сайтах вже немає в наявності значної кількості книг.

Зростання попиту підтверджують і в книгарнях міста.

“Значно збільшився, ми навіть не очікували такого, – зізнається директорка книгарні “Букініст” Марина Лібанова. – Відвідувачів стало більше в рази, особливо це було помітно на свята. Люди купували книги в подарунок коханим, друзям, батькам, дітям. Тож вдалося продати значну кількість книжок. Помітили, що серед відвідувачів було багато таких, які не надто зналися на книжках і просили у нас поради. Або ж приходили чи телефонували чернівчани, які взагалі не знали про нашу книгарню раніше. Ми не знаємо, чи будуть люди читати ці книги, які вони купили. Але нам хочеться у це вірити. Також не впевнені, чи прийдуть вони знову придбати книги вже за власні кошти. Але поки що відчуваємо помітне пожвавлення, і це тішить”.

Власник одного з кінотеатрів у центрі міста Сергій Скобун стверджує, що на походи до кіно теж зріс попит.

“У відсотках сказати важко, однак, однозначно, людей побільшало. Іноді попит навіть перевищує пропозицію, тобто відвідувачів більше, ніж місць у кінозалі”, – стверджує Сергій Скобун.

Позитивно позначився вплив “ковідної тисячі” і на відвідуванні театрів. Рекламна менеджерка музично-драматичного театру імені О. Кобилянської Ангеліна Кірнадз каже, що люди часто запитують, чи можна за квитки розрахуватися коштами за програмою “єПідтримка”.

“Хоча у нас завжди був наплив відвідувачів у зимовий період, проте кількість глядачів дещо зросла, додалися нові”, – зауважує.

Та ж ситуація і спортклубах.

“Наші клієнти так тішаться, що можна продовжити абонемент на цю тисячу, – розповідає працівниця одного зі спортклубів у центрі міста Наталія. – Приходять також і нові відвідувачі, ті, яких раніше ніяк не могли витягнути на тренування. Вони кажуть: нарешті ми йдемо до вас, бо треба ж витратити гроші, щоби не пропали. Ще й друзів із собою приводять”.

Киянка Галина з сином-студентом приїхала до Чернівців на свята потягом. За квитки розрахувалася саме з “ковідної” тисячі. Жінка задоволена: суттєво зекономила сімейний бюджет, адже квиток до Києва їй обійшовся в один бік 270 гривень, а “студентський” – 150 гривень.

З моменту запуску програми “єПідтримка” понад 6,7 мільйонів українців подали заявки на отримання тисячі гривень за вакцинацію у додатку “Дія”, повідомили у міністерстві економіки.

За три тижні дії програми вакцинованим виплатили близько 6,4 млрд грн, з яких уже витрачено понад 1 млрд грн.

“За видами витрат найбільш популярними стали книжкові магазини — 361 млн грн, кінотеатри — 300 млн грн, театри, концерти та розважальні послуги — 138 млн грн, залізничні та авіаційні пасажирські перевезення — 134 млн грн, спорт — 90 млн грн”, — повідомили у міністерстві.

На що можна витратити “ковідну тисячу”:

придбання книжок;

квитки у кіно чи театр;

візит до музею чи картинної галереї;

абонемент у спортклуб;

квитки на потяг чи літак в межах України.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.