Новини

Як слідами на шкірі впізнати серйозну хворобу печінки – коментар вчених

Фахівці Британської національної служби охорони здоров’я попередили про серйозну небезпеку неалкогольної жирової хвороби печінки (НАЖБП), яка становить небезпеку, як правило, для людей із зайвою вагою. Про це повідомляє портал “Медик Форум”.

Вчені попередили про небезпеку подібного недуги і назвали головний синдром, який проявляється на шкірі і завдяки якому його можна визначити, пише Главред.

При НАЖБП в органі накопичується жир і це, в свою чергу, може привести до набагато більш серйозних наслідків, аж до цирозу. Дану хворобу досить проблематично виявити на ранній стадії, оскільки вона не має помітних проявів, проте є певна особливість, по якій її можна виявити пізніше ‒ пожовтіння шкіри.

Одними з проявів жовтяниці можуть стати пожовтіння білків очей або потемніння сечі. У будь-якому з цих випадків рекомендується негайно звернутися за допомогою до лікарів. Також “тривожними дзвіночками” можуть стати здуття живота, розширення кровоносних судин під шкірою, збільшення селезінки, а також почервоніння долонь.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.