Новини

Кому буде найлегше знайти роботу у 2022-му: названо найзатребуваніші вакансії

В Україні в 2022-му матимуть попит IT-спеціалісти, медики, менеджери з продажу, логістики та працівники фінансового сектору. Їм буде найпростіше знайти роботу.

Про це йдеться у матеріалі OBOZREVATEL.

За даними кадрового порталу grc.ua, крім вже відомих ІТ-фахівців в Україні будуть користуватися попитом:

– медики та фармацевти;
– фахівці з продажу та, зокрема, менеджери з продажу B2B;
– фахівці у сфері логістики та транспорту;
– маркетингу та PR;
– працівники фінансового сектора

“Протягом минулого року найбільше зростання кількості відкритих вакансій показало сферу продажу. Цього року тенденція збережеться. За рахунок продуктового рітейлу та розвитку є-commerce буде продовжуватися збільшення вакансій. Зросте попит на фахівців із закупівель, логістів, працівників call-центрів”, – повідомила у відповідь на запит OBOZREVATEL керівниця експертно-аналітичного центру кадрового порталу grc.ua Руслана Березівська.

Як розповідає експерт з працевлаштування Валентина Бардадим, на особливу увагу заслуговують також виробництво та агробізнес, адже там буде попит на співробітників різної ланки.

“У цих секторах завжди буде попит не тільки на вузькопрофільних фахівців: технологів, інженерів, розробників, – але і на звичайний персонал. Це стосується робочих спеціальностей, де не потрібна вища освіта, і де може працевлаштуватися кожна людина”.

Зазначимо, при цьому найвищим попитом користуються “сині” комірці, тобто спеціалісти робітничих професій. Попит на них високий також і в інших країнах, тому багато фахівців їдуть на заробітки до сусідніх країн.

Середня зарплата у Києві становить 18 тис. грн. Водночас у Дніпрі платять у середньому 15 тис. грн, а у Запоріжжі – 12,5 тис. грн.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.