Новини

Хворих учнів більшає: у школах Буковини погіршується ситуація із Covid-19

У Чернівецькій області росте кількість хворих учнів та освітян на Covid-19. У п’яти школах області дистанційно навчаються абсолютно всі класи.

Про це у коментарі кореспондентці molbuk.ua повідомила начальниця департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА Людвига Цуркан.

За словами посадовиці, за минулу добу коронавірус виявили у 52 учнів.

– Станом на ранок 6 жовтня за звітами, які нам подали територіальні громади, 148 працівників шкіл захворіли за минулу добу, загальня їхня кількість вже 344. Якщо говорити про учнів, то за добу захворіло 52 учнів , загалом їх вже 412 , – зазначає Людвига Цуркан.

Процес вакцинації у області ретельно відслудковується, наразі лише 20 закладів освіти Буковини не мають 80 % вакцинованого персоналу, але ці школи не закрили повністю, діти там навчаються також дистанційно. Проте учні 1-4 класів відвідують очні заняття.

– Останнім часом кількість хворих учнів значно росте, тому ми дуже ретельно відслідковуємо цей процес. Я хочу вам сказати, що у нас є лише 20 закладів, які не мають 80% вакцинованого персоналу, тому працюють у дистанційному режимі. Всі інші заклади, а це 358 шкіл – там є достатня кількість вакцинованого персоналу. – У закладах, де немає 80% вакцинованого персоналу, молодші класи, відповідно постанови Кабміну, навчаються очно, а 5 -11 класи – за дистанційною формою, – додає посадовиця.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.