Новини

«Норовисті пройдисвіти»: відомі музиканти запустили цикл подкастів про відступників з Буковини

Відомі українські музиканти Саша Буль та Павло Нечитайло запустили цикл подкастів “Норовисті пройдисвіти” для проєкту “Локальна історія”

Як повідомляється на сайті проєкту, щосереди слухачі зможуть почути нові подкасти про українців, які влипли в історію своїми аферами, авантюрами, злочинами та зрадами. Перший цикл подкастів присвячено відступникам з Буковини.

“Це погляд на власну історію крізь незвичайну оптику. Опальні князі та гетьмани, опришки, зрадники та повстанці, відьми і авантюристи всіх часів. Наше минуле крізь призму персонажів, чиї імена викликають неоднозначні емоції. Їхній вплив на культурні та історичні процеси. Місце історичних розбишак у свідомості сучасних українців. Їхній нерозкритий потенціал в якості героїв сучасної популярної культури”, – йдеться в описі цього циклу.

Як зауважують автори, “Норовисті пройдисвіти” – це якби про відомих персонажів української історії знімав кіно Джон Ву, Джеймс Кемерон, або Квентін Тарантіно. Подкаст побудований за регіональним принципом. Перший цикл оповідає про непересічних героїв минулого, чиє життя та діяльність пов’язана з буковинським краєм. У кожному циклі планується щонайменше 10 випусків.

Оповідач та автор – Саша Буль, який як ніхто розуміється на реаліях Буковини. Автор ідеї та продюсер проекту Павло Нечитайло.

“Норовисті пройдисвіти” – історичний подкаст зроблений для людей, які не є професійними істориками. Ми постарались зробити його таким, щоб неможливо було відірватися. Це новий рівень науково-популярного контенту. Ви це відчуєте з перших випусків. Звук, концепція, набір героїв, подача, фльор, енергія. Ми дуже серйозно настроєні і з кожним випуском рівень буде рости. Отже, потенційні партнери, звертайтеся. Це золота тема. Плануються випуски по кожній області. Буде нетлінка”, – повідомив Павло Нечитайло.

Нові епізоду подкасту виходитимуть щосереди на всіх популярних подкастингових сервісах: YouTube, Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify та інших.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.