Новини

Експерт підрахував, у яку суму українцям обійдеться тепло за новими тарифами

Вже за кілька тижнів розпочнеться опалювальний сезон і стане відомо, скільки коштуватиме українцям взимку 2021−2022 року опалення будинків.

Хоч в Кабміні і заявляли, що планів підвищувати тарифи немає, але додавали, що ціни можуть коливатися у залежності від регіонів і підприємств теплокомуненерго, пише finance.ua

Як прогнозує керівник Союзу споживачів комунальних послуг Олег Попенко, основні проблеми з тарифами на тепло відчують на собі мешканці малих та середніх міст.

Так, за його інформацією, у Каневі вартість тепла для населення збільшиться на 35%, для інших споживачів — на 13%. “Вартість Гка буде 2581,85 грн з ПДВ. Опалення для однокімнатної квартири 40 м.кв. обійдеться у 2500 грн. Жителі двокімнатної квартири у 60 м.кв. будуть змушені за тепло платити до 3500 грн. Як влучно написали мені у коментах, після такого подорожчання мешканці 2−3 кімнатних квартир за опалення платити не будуть”, — пише експерт на своїй сторінці у соцмережах.

Олег Попенко також стверджує, що КП “Київтеплоенерго” підніме вартість теплоносія для киян на 50%, а КП “Черкаситеплокомуненерго” — на 35%. Втім, за його інформацією, мер Черкас не підписав рішення виконкому про підвищення тарифів на тепло.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.