Новини

Чому дівчата не поспішають виходити заміж: експерти назвали 4 причини

Не кожній дівчині хочеться пишного весілля, прекрасного принца або хоча б надійного супутника по життю.

“Весілля не вовк, в ліс не втече”, – приблизно так думають сучасні дівчата, відкладаючи заміжжя на потім.

Кількість офіційно укладених шлюбів різко впала за останні 100 років, а типовий вік сучасних наречених в розвинених країнах, які вперше йдуть під вінець – 30 років, – повідомляють британські соціологи.

І якщо раніше дівчата виходили заміж у 20 років, то в наші дні середньостатистичні наречені вступають в шлюб на вісім років пізніше своїх матерів.

Пропонуємо розібратися, чому ж сучасні дівчата не поспішають або зовсім не хочуть заміж? Що стоїть на шляху до щасливого шлюбу?

“Вінець безшлюбності”

Кожен потенційний кандидат відкидається дівчиною з різних причин, іноді далеким від реальності. Постійні розмови про те, що “ніхто не підходить” або в сім’ї всі жінки були самотніми, з разу в раз відносини нічим не закінчуються і призводять до самого нелогічного висновку — що хтось наврочив. Установка починає працювати. Кожні нові відносини будуть починатися з думкою про невдачу. Ланцюжок невдач призведе до того, що жінка махне на себе рукою. Тоді, звичайно, шанс знайти нареченого стрімко падає.

Певний вік

Чомусь жінки вважають, що для заміжжя повинен бути якийсь певний вік. Представниці прекрасної статі вважають, що їм або занадто рано пов’язувати себе узами шлюбу, або занадто пізно. Пам’ятайте: для кохання всі віки хороші, а ніяких обмежень для щастя не існує.

Завищені вимоги

“Тільки з квартирою, тільки з машиною, з певним достатком, красивий, розумний, з хорошим характером”, — подібний ідеал нескінченно крутиться в голові. Причому часто образ “принца” формується ззовні: поради батьків і подруг, ЗМІ, літературні романи, герої кіно. Але треба намагатися оцінювати себе об’єктивно і переглянути критерії оцінки кандидата. Можливо, десь і ходить “той самий”, але у всіх є свої недоліки, з якими можна працювати. Саме в питанні заміжжя потрібно слухати серце. Гроші, нерухомість – це проходить, а з людиною вам жити.

Зайва неприступність теж призводить до того, що чоловікові просто набридне вас домагатися. Хоча психологи вважають, що якась гордовитість і образ фатальної жінки йдуть від остраху не відповідати загальноприйнятим вимогам.

Низька самооцінка

Якщо вам здається, що всі заміжні подруги красивіше вас, цікавіше, стрункіше, то це не так. Полюбіть себе – це складний етап, але, коли ви його подолаєте, на вас стануть дивитися по-іншому. Коли ви самі себе полюбите, вас полюблять і інші!

Навіть якщо ви не знаєте, де шукати свого принца, як познайомитися або про що говорити, не варто впадати у відчай. Є маса літератури, курсів та індивідуальних консультацій. Головне – не боятися щось змінити в собі і своєму житті.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.