Новини

Стало відомо, чи шкідливі гормональні контрацептиви для здоров’я жінки

Кожна жінка повинна знати, що не можна приймати гормональні контрацептиви, які підійшли її подрузі, чи які порадили в аптеці. Гормональні препарати повинен підібрати гінеколог, керуючись показами ваших аналізів.

Міф про вплив гормональних контрацептивів на вагу, звичайно, виник не просто так. Перші оральні контрацептиви на фармацевтичному ринку дуже часто провокували набір маси тіла, що безпосередньо було пов’язане з підвищеною дозуванням естрогенів.

Сучасні засоби контрацепції містять дозування естрогену, зменшену практично вдвічі. Саме тому, зайві кілограми як побічний ефект проявляється в рідкісних випадках, і найчастіше це пов’язано з такими факторами:

накопичення зайвої рідини в організмі.

посилення апетиту

некоректно підібраний препарат.

Якщо жінка, з моменту початку прийому орального контрацептиву зіткнулася з безпричинним набором маси тіла, їй рекомендовано звернутися до лікаря гінеколога для заміни препарату на інший, або для з’ясування причини ситуації, що склалася.

Як і будь-які медикаменти, контрацептиви мають показання, протипоказання і, звичайно, індивідуальний вплив на організм. Препарати повинні бути підібрані лікарем, після проведення необхідного обстеження. Тільки в цьому випадку жінка може бути впевнена, що прийом контрацептиву не зашкодить ні вазі, ні здоров’ю в цілому.

Крім того, не варто забувати про проведення планового щорічного обстеження, при тривалому вживанні гормональних засобів контрацепції.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.