Новини

Конкурс перевізників: виграла фірма, на яку колись нарікали чернівчани, – тепер рішення за виконкомом

У мерії Чернівців визначать переможців конкурсів перевізників на низці міських маршрутів.

Відповідний проєкт рішення щодо визначення перевізника пасажирів розглядатиме виконком 28 вересня, йдеться на сайті міськради, пише molbuk.ua

Згідно проєкту рішення, переможцем конкурсу на низці маршрутів, зокрема, до мікрорайонів Калічанка та Садгора, стане проблемний перевізник “Багіра”, на якого неодноразово раніше скаржилися чернівчани.

Згідно викладеного у проєкті рішення, у 2020-му році комітет не допустив “Багіру” до участі в конкурсі на кілька маршрутів.

Проте підприємство подало до суду. Своєю постановою Сьомий апеляційний адмінсуд визнав рішення комітету протиправним і зобов’язав допустити до конкурсу.

Тоді ж у 2020-му році до участі в конкурсі не допустили і ще двох претендентів – ТОВ “Денисівка-1” та ПП Бойко О.Ю. Проте вони, на відміну від ПП “Багіра”, не подали до суду.

У результаті підприємство “Багіра” залишилося єдиним претендентом на обслуговування чотирьох маршрутів:

№9-А “Завод Гравітон – площа Соборна” ч/з вул. Кармелюка,

маршрут №10 “вул. Шкільна – вул. Александрі,

маршрут №10-А “ринок Центральний – район Садки”,

маршрут № 19 “вул. Садова-вул. Литовська”

Тож конкурсний комітет ухвалив оголосити ПП “Багіра” переможцем конкурсу і укласти договір на перевезення пасажирів на 3 роки “з обов’язковим внесенням у договір на обслуговування вказаних маршрутів інвестиційних зобов’язань та при умові не виконання поданої інвестпрограми, договір в односторонньому порядку з перевізником розривається”.

Нагадаємо, у 2019 році тодішній керівник департаменту ЖКГ Володимир Бешлей змінив перевізника на автобусних маршрутах №10 та 10А , не продовживши договір із перевізником ПП “Багіра” “у зв’язку із неякісним наданням послуг та численними скаргами мешканців мікрорайону “Калічанка” на цього перевізника”.

Натомість тоді уклали тимчасовий договір із підприємцем Бойко О.Ю. , який мав забезпечити рух двох автобусів на маршруті №10 та двох – на №10А згідно погоджених розкладів руху.

У 2018 році мешканці Калічанки пікетували на переході біля Калинівського ринку, вимагаючи покращити якість перевезень. Зокрема, маршрутка №10, за їхніми словами, їздила рідко та не за графіком.

Тривалий час перевізник ПП “Багіра” взагалі відмовився обслуговувати пасажирів Калічанки. 5-тисячний район практично залишився без громадського транспорту, тому жителі змушені були добиратися маршруткою, яка курсувала раз на годину.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.