Новини

Чому корисно їсти рис: переваги продукту

Рис є другою найбільш споживаної зерновою культурою в світі після пшениці. Однак він набагато корисніший для організму. У ньому немає глютену, а натрій і калій знаходяться в хорошому співвідношенні.

Рис – це натуральна безглютеновая крупа, яка підходить для людей з порушенням роботи кишківника.

Рис містить якісні білки. У рисі присутній лізин, незамінна амінокислота, необхідна для фіксації кальцію в кістках і утворення антитіл. Відсутня глютен. У рисі менше натрію, ніж в пшениці.

Невеликі гранули крохмалю, що містяться в коричневому рисі, мають абсорбуючою здатністю щодо травних соків і повітря, який затримується на шлунковому рівні. Тому рис легше засвоюється.

Більш багатим з точки зору харчування є цільнозерновий (коричневий) рис, оскільки в ньому зберігається більше корисних для організму поживних речовин, а саме: фосфору, калію, заліза, цинку, селену, вітамінів Е, В1, В3 і В6.
Білий рис має більш високий глікемічний індекс (ГІ) – від 70. Щоб знизити це число, дієтологи рекомендують готувати його до стану аль-денте і поєднувати з продуктами, багатими клітковиною, такими як овочі та сезонні бобові.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.