Новини

Декілька порад для набуття стресостійкості

Стресові ситуації наздоганяють нас раптово і коли ми найменше цього чекаємо. У таких ситуаціях нам потрібна справжня “куленепробивність”.

Якщо ви хочете перестати ламатися за наявності проблем, зверніться за допомогою до порад, описаних далі, інформує Ukr.Media.

Дотримуйтесь режиму дня

Це найважливіша порада з усіх. Річ у тім, що, коли людина спить потрібну її кількість годин, лягаючи і встаючи кожен день в той самий час, організм істотно зміцнюється. Слідом за ним зміцнюється і психіка, що дає подвійний захист від раптових проблем. Люди, які постійно перебувають в стані втоми через недосип або збитий режим дня, від будь-якої дрібниці виходять з себе, а їх “бензобак” виснажується практично відразу, тому що запасу енергії і сил просто немає.

Нормалізуйте рівень магнію в крові

Через стрес кількість магнію в організмі різко знижується, тому ви повинні завжди тримати його на прийнятному рівні. Коли цієї речовини в організмі достатньо, підвищується пасивна стресостійкість. Цей елемент діє як на емоційні, так і на фізичні прояви стресу. Якщо вам складно адаптуватися до нових умов або додаткових навантажень, це не показник низького магнію. Погано, коли ви не можете адаптуватися зовсім.

Виходьте із зони комфорту

Просту аналогію з психікою можна провести, порівнявши її з фізіологією людини. Якщо ви мало ходите і рухаєтеся, то тіло атрофується. Точно так же атрофується здатність організму боротися з нервами. Якщо людина живе в повному спокої все життя, а потім у неї різко починається чорна смуга, вона не впорається з нею.

Є корисний стрес для організму, яким ви зможете загартовуватися: це можуть бути нові справи, відвідування нових місць, спілкування з випадковими людьми на вулиці, спорт, контрастний душ. Постійно піддавайте себе випробуванням, переступаючи через страх. Це допоможе вам стати більш гнучкими і сильними емоційно. Тільки та людина, яка вміє боротися зі страхами, може стати дійсно непробивною для стресу.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.