Новини

В Україні подорожчали продукти бджільництва: що зросло в ціні найбільше

В Україні попит на продукти бджільництва зростає, у зв’язку з чим на них продовжують підійматися й ціни. З такої продукції найбільше подорожчав пилок – майже вдвічі.

Про це передає Agrotimes з посиланням на заяву прес-служби однієї з пасік.

Експерти пояснили, що зараз в Україні в таку осінню пору громадяни звертаються до традиційних народних засобів зміцнення імунітету, і нині особливий попит має квітковий пилок, перга і прополіс. Враховуючи, що обсяг виробництва таких продуктів є досить обмеженим, це призводить до зростання цін.

За словами бджоляра-підприємця Валерія Курейка, пилок в опті та у роздробі подорожчав майже в 2 рази, ціни на пергу і прополіс виросли на 30-35% (залежно від регіону), а настоянки стали дорожче на 10-15%.

При цьому ціни на віск, вощину і підмор бджолиний залишилися майже такими ж.

Зазначається, що в Україні відсутні дані за обсягами виробництва продуктів бджільництва, але частка продукції в загальному обсязі виробництва медової продукції невелика, хоча вартість зазвичай істотно вище, ніж вартість меду.

Оскільки збір та обробка продуктів бджільництва вимагають ретельного підходу і постійної уваги, більшість пасічників вважають за краще виробляти просто основний продукт – мед.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.