Новини

Чотири області можуть перейти у червону зону карантину в Україні: стало відомо, які саме

У найближчі два-три тижні Житомирська, Луганська, Львівська та Харківська область можуть перейти у червону зону карантину в Україні.

Про це заявив головний санітарний лікар Ігор Кузін, повідомляє Суспільне.

За його словами, це обумовлено швидкими темпами поширення інфекції в Україні.

“10-ий тиждень поспіль триває зростання захворюваності на COVID-19 по Україні. Кількість нових випадків за останній тиждень зросла на 68%, госпіталізації – на 51%. І це найбільші темпи зростання захворюваності у 2021 році”, – зазначив він.
Кузін додав, що поки навантаження на систему охорони здоров’я залишається контрольованим.

“Реанімаційні ліжка зайняті зараз на 34%, ліжка з киснем на 31%, а апарати ШВЛ на 13%. При цьому пацієнти, яким призначена киснева терапія, займають 19% ліжок з киснем”, – сказав він.

При цьому, на думку головного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, червоного рівня епідемічної небезпеки Україна досягне не раніше листопада.

Нагадаємо, з 23 вересня на всій території України встановлена жовта зона карантину.
Станом на ранок 24 вересня у Чернівецькій області один із найнижчих показників госпіталізацій. 23 вересня цей показник становив 4,9%. Водночас рівень завантаженості ліжок з киснем у лікарнях Чернівецької області найвищий в Україні і становить 62,5% (при нормі 65%).

Жовта зона – що заборонено за новими правилами:
робота шкіл, вишів та інших навчальних закладів у звичайному форматі, якщо менше 80% працівників установи мають жовті або зелені COVID-сертифікати – заклад має перейти на дистанційне навчання;
проведення масових заходів за участю понад 1 людини на 4 кв. м. площі будівлі або території,
заповненість кінозалів і залів інших установ культури більш ніж на 50% місць,
заповненість спортзалів і фітнес-центрів більш ніж 1 людина на 10 кв. метрів;
заповненість басейнів – більше, ніж чотири людини на одній доріжці для індивідуальних занять або шість чоловік для груп;
розміщення відвідувачів в закладах громадського харчування на відстані менше 1,5 метра за сусідніми столиками і більше чотирьох осіб за столом (без урахування дітей до 18 років);
проведення у навчальних закладах масових заходів (вистав, свят, концертів) за участю учнів більш ніж з однієї групи (класу) і в присутності глядачів (відвідувачів).
Винятки: більшість цих обмежень не застосовуються, якщо всі учасники (відвідувачі) і не менше 80% організаторів масових заходів (або працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів і басейнів) матимуть жовтий або зелений COVID-сертифікати.
” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.