Новини

У мерії Чернівців уже понад 2 години триває погоджувальна рада: сесія знову під загрозою зриву

Уже понад 2 години триває погоджувальна рада за участю представників усіх фракцій міськради, яку зібрав Чернівецький міський голова Роман Клічук.

Рада відбувається за зачиненими дверима без представників ЗМІ, пише molbuk.ua

Зібрати погоджувальну раду вирішили після того, як вранці 24 вересня працівники фірми-управителя “Порядок в домі”, з якою міськрада вирішила розірвати договір в односторонньому порядку, намагалися знову потрапити до сесійної зали.

Проте працівники поліції цього не дозволяли – як пояснили, у зв’язку з карантинними обмеженнями у межах “жовтої” зони. Тож сесія так і не розпочалася – її заблокували депутати фракцій “Народний контроль”, “Рідне місто” та “Команда Михайлішина”, вимагаючи впустити працівників “Порядку в домі”.

Врешті пропустили 5 представників фірми і почалася погоджувальна рада.

За словами депутата від “Єдиної Альтернативи”, який теж присутній на рада, перемовини досі тривають – до спільного рішення поки що ще не дійшли.

“Ще узгоджуємо різні моменти, наразі немає якоїсь конкретики”, – зазначив депутат.

На запитання, чи може ще сьогодні розпочатися сесія міськради, Тарас Прокоп відповів: “Теоретично так. Практично – не знаю”.

Раніше повідомлялося, що 23 вересня у Чернівцях кілька десятків двірників вийшли на акцію протесту до міської ради, вимагаючи не розривати контракт щодо прибирання вулиць у місті із управлінською компанією “Порядок в домі”.

Що таке “Порядок в домі”

Влітку 2018 року, після дострокової відставки тодішнього міського голови Чернівців Олексія Каспрука, виконавчий комітет ухвалив рішення про призначення управителями понад 600 будинків міста двох приватних компаній – “Єврокомунбуд” та “Порядок в домі”.

Каспрук назвав це рішення розплатою з окремими депутатами міськради за голосування за його відставку, адже діяльність компанії “Єврокомунбуд” пов’язували з оточенням представника партії “Рідне місто” Віталієм Михайлішиним. Водночас “Порядок в домі” називають компанією, близькою до оточення голови фракції “Народний контроль” у міськраді Михайла Яринича.

Компаніям неодноразово робили зауваження через неякісні послуги. Водночас у міськраді також робили публічні заклики виправити ситуацію та надавати якісні та в повному обсязі послуги з прибирання вулиць.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.