Новини

У міськраді Чернівців уже понад 2 години триває погоджувальна рада: сесія знову під загрозою зриву

Зібрати погоджувальну раду вирішили після того, як вранці 24 вересня працівники фірми-управителя “Порядок в домі”, з якою міськрада вирішила розірвати договір в односторонньому порядку, намагалися знову потрапити до сесійної зали.

Проте працівники поліції цього не дозволяли – як пояснили, у зв’язку з карантинними обмеженнями у межах “жовтої” зони. Тож сесія так і не розпочалася – її заблокували депутати фракцій “Народний контроль”, “Рідне місто” та “Команда Михайлішина”, вимагаючи впустити працівників “Порядку в домі”.

Врешті пропустили 5 представників фірми і почалася погоджувальна рада.

За словами депутата від “Єдиної Альтернативи”, який теж присутній на рада, перемовини досі тривають – до спільного рішення поки що ще не дійшли.

“Ще узгоджуємо різні моменти, наразі немає якоїсь конкретики”, – зазначив депутат.

На запитання, чи може ще сьогодні розпочатися сесія міськради, Тарас Прокоп відповів: “Теоретично так. Практично – не знаю”.

Раніше повідомлялося, що 23 вересня у Чернівцях кілька десятків двірників вийшли на акцію протесту до міської ради, вимагаючи не розривати контракт щодо прибирання вулиць у місті із управлінською компанією “Порядок в домі”.

Що таке “Порядок в домі”

Влітку 2018 року, після дострокової відставки тодішнього міського голови Чернівців Олексія Каспрука, виконавчий комітет ухвалив рішення про призначення управителями понад 600 будинків міста двох приватних компаній – “Єврокомунбуд” та “Порядок в домі”.

Каспрук назвав це рішення розплатою з окремими депутатами міськради за голосування за його відставку, адже діяльність компанії “Єврокомунбуд” пов’язували з оточенням представника партії “Рідне місто” Віталієм Михайлішиним. Водночас “Порядок в домі” називають компанією, близькою до оточення голови фракції “Народний контроль” у міськраді Михайла Яринича.

Компаніям неодноразово робили зауваження через неякісні послуги. Водночас у міськраді також робили публічні заклики виправити ситуацію та надавати якісні та в повному обсязі послуги з прибирання вулиць.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.