Новини

Ляшко допускає скасування карантину вже навесні: що для цього потрібно

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що в Україні можуть скасувати карантинні обмеження вже навесні 2022 року. Проте для цього у країні потрібно завершити масову вакцинацію населення.
Про це він сказав під час форуму “Креативна Україна” 23 вересня.

За словами Ляшка, епідемія коронавірусу завершиться в Україні тоді, коли науковці закінчать розробку ліків проти COVID-19.

“З’явиться специфічне лікування, і тоді, я думаю, ми про проблему ковіду забудемо або будемо згадувати про неї у певних сюжетах або фільмах”, — сказав Ляшко.

Натомість говорячи про скасування карантину, Ляшко вважає важливим насамперед рівень вакцинації. Як приклад він навів Велику Британію та Данію, де завдяки масовим щепленням проблеми карантинних обмежень вже майже не існує.

Міністр розповів, що в Україні зараз більш ніж 10 мільйонів доз вакцини, ще щонайменше 17 мільйонів доз законтрактовано. Крім того, ще три мільйони нам мають передати безоплатно.

“Все залежить від вас: вакцинуємось до Нового року, і весною можемо спокійно жити без карантинних обмежень”, — вважає Ляшко.

Він нагадав, що вакцинація важлива насамперед не для запобігання інфікування коронавірусом, а для запобігання ускладнень COVID-19. Так, наразі 92% госпіталізованих з COVID-19 українців — невакциновані, 99,2% померлих від ускладнень захворювання за літо — невакциновані.

Міністр зазначив, що навіть вакциновані люди мають дотримуватися маскового режиму, щоб не поширювати інфекцію.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.