Новини

«Почуйте нас»: десятки двірників з мітлами пікетують Чернівецьку міськраду – фото

У Чернівцях кілька десятків двірників вийшли на акцію протесту до міської ради, вимагаючи не розривати контракт щодо прибирання вулиць у місті із управлінською компанією “Порядок в домі”.

Як передає кореспондентка molbuk.ua, сьогодні вранці перед початком сесії міськради двірники у жилетках “Порядку в домі” із мітлами та плакатами в руках прийшли до мерії.

На їхніх плакатах можна побачити написи “Хто буде годувати наших дітей?”, “Почуйте нас”, “Ми працюємо чесно. А ви?”. Таким чином двірники висловлюють своє обурення через рішення міськради про розірвання контракту з “Порядком у домі” щодо прибирання вулиць Чернівців.

Двірники приватної компанії прийшли до сесійної зали Чернівецької міськради та вимагають пояснень у керівництва ратуші у зв’язку з ситуацією, яка виникла.

Секретарка Чернівецької міськради Марина Кирилюк на своїй сторінці у Facebook заявила, що власник підприємства “свою неспроможність управляти приватною компанією вирішив показати в сесійній залі міської ради”.

“Тим самим даний керівник приватного бізнесу зриває роботу міської ради і перешкоджає прийняттю рішень для розвитку міста. Маніпулятори, які зловживають часом, який такий важливий для розвитку Чернівців”, – написала посадовиця.

У Чернівцях з “Порядком у домі” розірвали контракт: що відомо

У Чернівцях із приватним підприємством “Порядок в домі 11” розірвали контракт через неналежне прибирання вулиць міста. Така практика застосовується у місті вперше.

Цього тижня департамент інфраструктури та благоустрою направив повідомлення про одностороннє розірвання договору та нарахування штрафу за систематичне ненадання/неналежне надання послуги з прибирання та підмітання вулиць на закріпленій, згідно договору, території для прибирання.

Що таке “Порядок в домі”

Влітку 2018 року, після дострокової відставки тодішнього міського голови Чернівців Олексія Каспрука, виконавчий комітет ухвалив рішення про призначення управителями понад 600 будинків міста двох приватних компаній – “Єврокомунбуд” та “Порядок в домі”.

Каспрук назвав це рішення розплатою з окремими депутатами міськради за голосування за його відставку, адже діяльність компанії “Єврокомунбуд” пов’язували з оточенням представника партії “Рідне місто” Віталієм Михайлішиним. Водночас “Порядок в домі” називають компанією, близькою до оточення голови фракції “Народний контроль” у міськраді Михайла Яринича.

Компаніям неодноразово робили зауваження через неякісні послуги. Водночас у міськраді також робили публічні заклики виправити ситуацію та надавати якісні та в повному обсязі послуги з прибирання вулиць.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.