Новини

Уряд скасував норму про 80% вакцинованих: що це означає

Кабінет Міністрів скасував умову про наявність 80% вакцинованого персоналу на заклади дошкільної освіти та 1-4 класи закладів загальної середньої освіти.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як повідомив на засіданні уряду в середу міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, на “жовтому” рівні епідеміологічної небезпеки відвідування навчальних закладів здобувачами освіти дозволено за умови наявності щонайменше у 80% працівників навчального закладу одного з обов’язкових документів: сертифіката про вакцинацію, довідки про одужання від коронавірусу.

“Якщо в навчальному закладі менше ніж 80% працівників, які мають один із необхідних документів, навчання має тривати з використанням технологій дистанційного навчання. Наголошую, освітній процес триватиме в дистанційному форматі”, – заявив міністр.

Водночас Шкарлет наголосив, що вихованці дитячих садків, учні початкової школи та спеціальних навчальних закладів потребують безпосереднього контакту з педагогічними працівниками, оскільки тривала “дистанційка” для них може призвести до непоновлюваних втрат у навчанні.

У зв’язку з цим Кабмін ухвалив, що умова про наявність 80% вакцинованого персоналу не поширюється на заклади дошкільної освіти, спеціальні заклади загальної середньої освіти, 1-4 класи закладів загальної середньої освіти, й вони продовжуватимуть працювати в очному форматі з дотриманням санітарних норм.

Зазначається, що такий виняток діятиме під час “жовтого” і “червоного” рівнів епіднебезпеки.

“Водночас укотре звертаюся до голів ОДА, директорів обласних департаментів освіти, керівників усіх навчальних закладів і кожного педагога окремо. Прошу свідомо поставитися до необхідності вакцинації, адже сьогодні COVID-19 стає “пандемією невакцинованих”, – наголосив міністр.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.