Новини

У Pfizer назвали побічні ефекти після третьої дози вакцини

Падіння рівня антитіл після другої дози вакцини послужило підставою для рекомендації третьої бустерної вакцини для людей старше 50 і більше молодих людей із захворюваннями.

Запрошення замовити третю вакцину проти коронавірусу сьогодні будуть розіслані більш ніж мільйону британців в спробі “зміцнити стіну захисту” від covid-19, створену вакциною. Більш високий рівень захисту вразливих груп дає надію на те, що в найближчі зимові місяці не відбудеться різкого збільшення числа госпіталізацій.

У нових даних, представлених управлінню з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів [FDA], компанія Pfizer окреслила в загальних рисах різні побічні ефекти, яких слід очікувати від третьої дози їх вакцини.

Дані, представлені управлінню по санітарному нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів [FDA], показують, що побічні ефекти після другої дози вакцини з більшою ймовірністю торкнуться молодих людей.

Останні статистичні дані отримані з дослідження, в якому взяли участь 300 учасників у віці від 18 до 55 років.

Дослідники виявили, що 63,7% респондентів з вибірки відчували втому після прийому бустерів.

Ще 48,4% страждали головними болями і 39,1% – м’язовими болями.

Більшість зареєстрованих побічних ефектів варіювалися від легких до помірних.

Експерти, які вивчали 306 реципієнтів бустерів, виявили, що у 44 з них розвинувся несподіваний побічний ефект, повідомляє Texas Breaking.

Найбільш несподіваним побічним ефектом було збільшення лімфатичних вузлів, яке з’явилося у 16 з 306 учасників.

За словами виробника ліків, п’ять відсотків випробовуваних, у яких спостерігалися опухлі лімфатичні вузли, були жінками.

Побічний ефект проявився протягом чотирьох днів після уколу, і всі, крім одного випадку, були визнані легкими.

Коли дослідники порівнювали ці побічні ефекти з побічними ефектами у одержувачів другої дози, вони відзначили, що побічні ефекти ревакцинації були подібними.

Попереднє дослідження за участю одержувачів другої дози у віці від 16 до 55 років показало, що у 61,5% пацієнтів розвинулася втома, у 54% – головні болі, а у 39,3% – болі в м’язах.

FDA ще не прокоментував висновки, представлені виробником ліків.

Консультативний комітет FDA проголосував проти заявки Pfizer на введення третьої дози вакцини людям у віці 16 років і по всій території США.

Члени комітету консультативної групи FDA висловили скептицизм з приводу того, що Pfizer надала адекватні дані, що підтверджують потребу в бустерах для населення в цілому в США.

Група стверджувала, що недостатньо даних про безпеку ревакцинації серед молодих людей, які більш сприйнятливі до побічних ефектів вакцин, таких як міокардит.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.