Новини

Телефонували “працівники” банку: на Буковині шахраї ошукали трьох жінок майже на 62 тис грн

На Буковині активізувалися телефонні шахраї, їм вдалося ошукати трьох жінок на майже 62 тисячі гривень. Зловмисники вигадували різні приводи: розблокування банківської карти, захист від несанкціонованого доступу до рахунку, допомога в проведенні банківських операцій.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Чернівецькій області, пише molbuk.ua

Так, до відділення поліції № 2 (м. Хотин) Дністровського райвідділу поліції звернулася із заявою про шахрайські дії 47-річна місцева жителька. Жінка розповіла, що на її мобільний телефон надійшов дзвінок нібито від співробітника банку, який повідомив про блокування карткового рахунку. Незнайомець дізнався дані банківської карти заявниці й запропонував продиктувати код із SMS-повідомлення. Коли жінка повідомила секретних код, з рахунку зникли 38,5 тисяч гривень.

За аналогічною схемою втратила гроші й 82-річна чернівчанка. До пенсіонерки зателефонував незнайомець, який представився працівником служби безпеки однієї з фінансових установ. Співрозмовник повідомив, що хтось намагається провести незаконну операцію з карткового рахунку жінки і йому потрібна певна інформація для припинення несанкціонованого доступу.

Довірившись зловмиснику, потерпіла повідомила йому всі персональні дані банківської карти, а також секретні коди, що приходили в SMS-повідомленнях. Для збереження наявних на рахунку 10 тисяч гривень незнайомець запропонував переказати їх на різні номери мобільних телефонів і запевнив, що вже невдовзі банк поверне їх на рахунок жінки. Виконавши вказівки співрозмовника, пенсіонерка кілька днів чекала повернення грошей і лише згодом зрозуміла, що її ошукали.

Ще одна потерпіла стала жертвою шахраїв під час продажу речей через онлайн-платформу оголошень. До поліції звернулася 24-річна жителька міста Київ і повідомила, що під час перебування у Чернівцях до неї зателефонували невідомі особи, дізналися персональні дані її банківської карти й заволоділи коштами у сумі майже 13,4 тисячі гривень.

Спілкуючись із заявницею, співробітники поліції з’ясували, що під час продажу товарів через мережу Інтернет у жінки виникли проблеми з отриманням платежу. Вже невдовзі до неї зателефонував невідомий чоловік і представився працівником банку. Незнайомець запропонував потерпілій допомогти в проведенні банківських операцій та обманним шляхом змусив її переказати кошти на інший рахунок і чекати їх повернення. Коли через деякий час гроші не повернулися на її рахунок, жінка звернулася до поліції.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.