Новини

Колишній чернівчанин покидає посаду головнокомандувача ЗСУ

Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак йде з посади.

Про це 27 липня під час брифінгу заявив прессекретар президента Сергій Никифоров.

“З посади йде головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак. Це рішення президента. Володимир Зеленський не сумнівається у патріотизмі, вірності присязі, фаховості Хомчака, але президент хоче бачити синергію між Міноборони та ЗСУ. Так ось, синергії, на жаль не бачимо, бачимо, навпаки, конфлікти”, – заявив речник президента.

Никифоров додав, що президент вдячний Русланові Хомчаку за службу, але на місце головнокомандувача призначений Валерій Залужний, командувач оперативного командування “Північ”.

Натомість Хомчак переходить на посаду першого заступника секретаря РНБО, а з неї, відповідно, йде чинний перший заступник Михайло Коваль.

Як відомо, Хомчак був призначений на посаду головнокомандувача ЗСУ в травні 2019 року. Він з 2016 року обіймав посаду начальника штабу Сухопутних сил ЗСУ. Під час війни на Донбасі він очолював операцію зі взяття Іловайська, яка завершилася чисельними жертвами серед українських військових.

Також відомо, що раніше він був начальником штабу 24-ї окремої механізованої бригади у місті Яворів на Львівщині, командував 300-м окремим механізованим полком у Чернівцях, очолював 72-у окрему механізовану бригаду у Білій Церкві.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.