Новини

Підробляли свідоцтва про вакцинацію та ПЛР-тести: на Буковині викрили злочинну групу

На Буковині викрили злочинну групу, яка налагодила протиправний механізм виготовлення і збуту підробних документів, необхідних для безперешкодного перетину кордону в умовах COVID-19.

Про це повідомила Служба безпеки України у Чернівецькій області.

Організували її троє чернівчан навесні цього року. Для потреб свого “бізнесу” навіть орендували офіс. “Клієнтів” шукали через перевізників.

Ділки підробляли довідки щодо відсутності коронавірусної інфекції; свідоцтва про вакцинацію міжнародного зразка і навіть договори з іноземними роботодавцями (за умов жорсткого локдауну деякі країни “закрилися” для туристів, але залишалися доступними для іноземців, які в них працюють).

Для не громадян України зловмисники також мали набір “послуг”: виготовляли результати ПЛР-тестів, начебто зроблених за кордоном, страхові поліси. Усе робилося у стислі терміни і без відвідин медичних закладів.

За даними слідства, вартість “послуг” складала від 200 грн за підроблену довідку про результати ПЛР-тесту до 3 тис грн за повний пакет документів, необхідних для виїзду українського громадянина за кордон.

“Пакет” для іноземця зловмисники оцінили у тисячу гривень.

Така протиправна діяльність приносила до півмільйона гривень чистого доходу в місяць.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.