Новини

Роботи зависли: пам’ятник Героям Небесної Сотні у Чернівцях став довгобудом

Пам’ятник Героям Небесної Сотні у Чернівцях роблять уже два роки і досі не можуть завершити. Наразі шукають іншого підрядника.

Про це повідомили в управлінні капітального будівництва Чернівецької міської ради, пише molbuk.ua.

З попереднім підрядником розірвали договір і днями мають обрати нового. На продовження робіт міськрада вже перерозподілила частину коштів – 200 тисяч гривень.

“Підрядник із незрозумілих причин затягнув ці роботи, тепер із ним розірвали договір. Роботи розпочалися ще восени 2019 року. Тендер виграла фірма “ЛК Машинері”, – розповідає начальниця управління капітального будівництва міськради Василина Маковійчук.

На тендері була закладена сума 2,9 мільйона гривень. Підрядник запропонував 2,4 мільйона гривень. Завершити роботи мали наприкінці 2020 року.

Підрядник у ці терміни не вклався, хоча обіцяв все зробити вчасно. Роботи виконані на 60%, підрядник використав 1,8 мільйона гривень. Та виникли проблеми з виглядом пам’ятника.

“На бетонних стендах мають бути вигравіювані портрети 106 Героїв Небесної Сотні. Два інформаційні стенди з історією Майдану. Також на окремих бетонних стендах мають бути пам’ятники героям Небесної Сотні з Чернівців – Олександру Щербанюку та Василю Аксенину.
У варіанті, який запропонував проєктант, родичі загиблих погодили портрети Героїв Небесної Сотні. Та підрядник звернувся до інших замовників, портрети вийшли не такими, і родичам вони не сподобалися. Спочатку підрядник переконував, що все виправить, а потім заявив, що зробити їх не зможе, бо це коштує дорожче. Роботи зависли”, – пояснила Василина Маковійчук.

Через те, що підрядник не вклався в терміни, йому висунули претензію, але він її ігнорує. Оголосили тендер, щоби до роботи взялися нові фірми.

“Сподіваємося, що охочі будуть. Ми заклали строк виконання робіт – до першого червня 2021 року”, – зазначила Василина Маковійчук.

В управлінні капітального будівництва перерахували кошторисну вартість пам’ятника. Вона становить вже 3,2 мільйона гривень, з урахуванням виконаних робіт, тендерної документації і облаштування території. На завершення пам’ятника потрібно знайти ще мільйон гривень.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.