Новини

Перші космічні туристи SpaceX повернулися на Землю – відео

Космічний корабель Crew Dragon, екіпаж якого вперше складають чотири цивільні особи, приводнився в Атлантичному океані, неподалік від узбережжя штату Флорида, в ніч на неділю, 19 вересня.

Трансляція велася на сторінці компанії SpaceX у Twitter.

Згідно з даними компанії, повернення пройшло відповідно до графіка – капсула корабля на парашутах опустилася на океан о 19:06 за часом Східного узбережжя США (2:06 за Києвом). За кілька годин до цього члени екіпажу корабля в рамках комерційної місії Inspiration4 одягнули скафандри і почали підготовку до зниження.

Приблизно за годину до зниження в автоматичному режимі включилися двигуни Crew Dragon, що дозволило йому скоротити висоту орбіти. Близько 19:00 (02:00 за Києвом) корабель увійшов у щільні шари атмосфери, через пару хвилин були випущені його основні парашути. О 19:08 (2:08 за Києвом) ведучий трансляції підтвердив приводнення Crew Dragon.

Як відомо, корабель пробув на орбіті близько трьох діб. У цей час члени екіпажу вели наукову роботу, кілька разів взяли участь у сеансах прямого зв’язку із Землею і милувалися видами планети з орбіти висотою 575 кілометрів. Із цією метою корабель Crew Dragon спеціально модернізували й оснастили прозорим куполом, який відкриває панорамний огляд.

Першими туристами SpaceX стали 29-річна лікар з дитячої лікарні в Мемфісі Хейлі Арсено, 51-річна професор геології Саєн Проктор, 41-річний співробітник аерокосмічної корпорації Lockheed Martin Крістофер Семброскі, а також 38-річний американський мільярдер Джаред Айзекмен, якому належить платіжний сервіс для ресторанів і готелів Shift4 Payments. Саме він оплатив, не розкриваючи суму, всі чотири місця на кораблі.

Місія Inspiration4 носить благодійний характер і націлена на збір коштів для дитячої лікарні St. Jude Children’s Research Hospital, що спеціалізується на дитячих онкологічних захворюваннях.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.