Новини

Хто найкраще захищений від коронавірусу і чи допомагає вакцинація – відповідь медика

Люди, які перехворіли на коронавірус, набагато краще захищені від COVID-19, ніж ті, які вакцинувалися, заявив лікар-імунолог Андрій Волянський.

За його словами, вакцинація від COVID-19 не захищає абсолютно всіх. Вона захищає лише деяку частину людей.

“Хто сказав, що 80% вакцинованих шкільних вчителів – це гарантія того, що ніхто не хворітиме? Це висмоктано з пальця, тому що вакциновані масово хворіють, й Ізраїль показав, що навіть третя доза – це не виняток з правил”, – сказав Волянський в ефірі телеканалу Україна 24.

Також він розповів, хто захищений від коронавірусу по-справжньому: “Той, хто має імунний щит – він може бути і природним, і штучним. Ті, хто перехворів, захищені набагато краще вакцинованих. Велика частина вакцинованих також захищена, але не всі”.

Імунолог вважає, що серед вакцинованих треба знаходити “невідповідних” – їм потрібна третя доза вакцини. Крім того, Волянський заявив, що вакцинацією потрібно захищати насамперед групи ризику, а не абсолютно всіх.

“Ми поставили тимчасові маркери: перший етап, другий… з 20 липня ми вакцинували всіх бажаючих. При цьому у віковій групі 80+ лише 8% вакцинованих двічі. Тобто тих, хто зараз хворіє та вмирає, ми їх не захистили, тому що не було маркерів, як робила Європа”, – підкреслив він.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.