Новини

У Резиденції молоді в Чернівцях провели лекції на тему ЛГБТ

Сьогодні в Чернівцях у Резиденції молоді відбувся захід на тему ЛГБТ-спільноти.

Для молоді провели лекцію у форматі інтерв’ю, повідомляють організатори заходу.

Відбулася вона в рамках проєкту, який називається “Великі історії маленького міста”. Це серія лекцій-інтерв’ю про громадську діяльність в Чернівцях.

“Ми ділимося знаннями крізь призму особистого досвіду видатних громадських діячів нашого міста. Ми вже провели близько десяти таких лекцій. Сьогодні розповідали про ЛГБТ активізм. Ми посиділи, поспілкувалися на цю тему і я вважаю, що розкрили її. Молодь мала змогу більше дізнатися про цю сферу, з якими труднощами стикаються ЛГБТ-активісти, як реагує суспільство. Такі лекції на різні теми будуть проводитися й надалі. Інформацію про них можна переглянути на інстаграм-сторінці @molcentre.cv”,- розповідає Олександр Гуляєв, голова ГО “Центр молоді Чернівців” та організатор заходу.

Про мету цього заходу розповіла Олена Григоряк, координаторка регіонального представництва ГО “Інсайд” в місті Чернівці, та спікерка заходу.

“Дуже приємно, що сьогодні зібралося чимало людей послухати нашу лекцію. Тут піднімалися і теми ЛГБТ, і фемінізму, і дискримінації інших соціальних груп. Подібні заходи створені для того, аби охопити якомога більше молоді, людей, яким цікаві дані теми. Людей, які хочуть включатися в сучасне життя нашої країни та країн, які досягнули таких вершин, як повага, толерантність, різноманіття, інклюзивність та право на свободу слова”, – зазначає Олена Григоряк.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.