Новини

Розпалили багаття і стався вибух: у Карпатах загинуло двоє туристів

На відпочинку у Карпатах стався трагічний інцидент з туристами. Відпочивальники розвели багаття, після чого стався вибух.

Про це повідомляє ДСНС України.

Нещасний випадок стався ввечері 15 вересня на полонині “Під-Берди” біля села Вороненко, що у Надвірнянському районі. Серед групи туристів з 12 людей були двоє дітей.

Близько 22:00 рятувальники отримали виклик, що група туристів під час привалу на полонині “Під-Берди” розвели багаття. Відтак, як зазначають у ДСНС, відбувся вибух.

Внаслідок інциденту четверо туристів отримали травми, а двоє загинули. Одразу оголосили збір для пошуково-рятувальних відділень Ворохта, Верховина, Яремче, Заросляк, Косів та Івано-Франківськ.

Близько півночі рятувальники спустили з гір постраждалих, дещо пізніше – інших туристів, які не постражадли. Один з туристів отримав важкі травми, його довелося переносити на ношах.

Що саме стало причиною вибуху у багатті – у ДСНС наразі не повідомляють. У коментарях до допису пресслужби на фейсбуці користувачі припускають, що це міг бути застарілий снаряд чи газовий балон.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.