Новини

На Буковині заочно судитимуть двох луганців за державну зраду

На Буковині за державну зраду заочно судитимуть двох жителів Луганщини, які зайняли посади у незаконних правоохоронних органах.

Про це повідомляє пресслужба Чернівецької обласної прокуратури, пише molbuk.ua

Прокурори Чернівецької обласної прокуратури  передали до суду обвинувальні акти стосовно луганчан за фактами державної зради та у колабораційної діяльності (ч. 2  ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Обвинувачені, перебуваючи на тимчасово окупованих територіях Старобільського та Сватівського районів Луганської області, пішли на співпрацю з ворогом та погодились обійняти посади у незаконно створених правоохоронних органах так званої “ЛНР”, які є частиною окупаційної адміністрації рф на окупованій території України.

Зокрема, влітку минулого року 26-річний житель міста Сватове добровільно вступив у злочинну змову з представниками так званого “МВД ЛНР”,  офіційно прийняв присягу на вірність “республіки” та обійняв посаду конвоїра ізолятора тимчасового тримання так званого “Сватівського РВ ВС МВС ЛНР”.

Погодився співпрацювати з ворогом і 27-річний житель смт Біловодськ Старобільського району, який вступив на службу у підрозділ так званого “Біловодського РВ ВС МВС ЛНР”.

Обіймаючи посади у нелегітимних правоохоронних органах, чоловіки забезпечують становлення та зміцнення окупаційної влади рф на тимчасово окупованих територіях та здійснюють підривну діяльність проти України.

Досудове розслідування у вказаних провадженнях за процедурою in absentia  здійснювали слідчі Управління СБ України у Чернівецькій області.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.