Новини

На Буковині виготовили відзнаку «400 років Хотинській битві»: яка вона на вигляд

У Чернівцях у рамках ювілейних заходів з відзначення 400 років із часу Хотинської битви за ініціативи Чернівецької обласної державної адміністрації виготовлена почесна відзнака (медаль) “400 років Хотинській битві”.

Автором ескізу медалі став заслужений художник України Андрій Холоменюк, повідомляє Чернівецька ОДА.

На аверсі медалі по центру зображена Хотинська фортеця з цифрою “400” внизу. По колу аверсу медалі містяться написи. У верхній частині – напис “1621 ХОТИНСЬКА БИТВА 2021”. У нижній частині – напис “УКРАЇНА”.

На реверсі медалі в її центрі зображено вершника на коні, який тримає у піднятій правій руці булаву. З правого боку від вершника зображений герб Петра Конашевича-Сагайдачного. По колу реверсу медалі міститься напис: “ВІКАМ ПОТОМНИМ СЛАВА ВІЧНА ОД ДІЙ ТВОЇХ ПРИЙДЕ ВЕЛИЧНА”.

Колодка медалі – в кольорах прапора Чернівецької області та малиновому кольорі.

Почесна відзнака (медаль) Чернівецької обласної державної адміністрації та Чернівецької обласної ради “400 років Хотинській битві” заснована з метою відзначення громадян за вагомий особистий внесок у соціально-економічний, культурно-освітній та науково-технічний розвиток Чернівецької області, значні особисті заслуги у становленні незалежної України, утвердженні її суверенітету та зміцненні міжнародного авторитету, активну участь у національно-визвольному русі.

Вручення медалі здійснюється відповідно до спільного розпорядження голови обласної державної адміністрації та голови обласної ради.
Подання про нагородження медаллю на адресу обласної державної адміністрації або обласної ради можуть вносити структурні підрозділи обласної державної адміністрації, районні державні адміністрації, обласна рада, районні ради, територіальні громади, установи, підприємства, організації, незалежно від форми власності.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.