Новини

З літака розкидатимуть вакцину: на Буковині розпочалася імунізація диких тварин від сказу

Відсьогодні, 14 вересня, на території Чернівецької області розпочалося проведення планової осінньої кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин (лисиць, вовків, єнотовидних собак) проти сказу за допомогою авіатранспорту.

Про це повідомляє управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області.

З літака будуть розповсюджувати принади, які містять високоімунну безпечну вакцину проти сказу, здійснюється за допомогою авіатранспорту.

Вакцина абсолютно не шкідлива для людей та тварин, екології та використовується на території України більше трьох років.

Приманка має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із різким запахом м’ясо-кісткового борошна. Всередині приманки знаходиться капсула із вакциною проти сказу.

Розповсюдження приманок з вакциною здійснюється шляхом розкидання з літаків над лісовими, мисливськими та польовими угіддями.

Буковинців просять не хвилюватися, коли побачать літак, який розкидає приманку з вакциною розміром із сірникову коробку. Це лише здійснюється процес вакцинації диких м’ясоїдних тварин.

Наполегливо просять при виявленні приманки не брати їх руками і не переносити їх з місця на місце, тим більше додому. Особливо застерегти дітей, при знайденні приманок з вакциною не гратись з нею.

В управлінні Держпродспоживслужби зазначають, що завдяки такій практиці пероральної імунізації диких м’ясоїдних, котрі є основними розповсюджувачами збудника цієї хвороби, у багатьох країнах Європи у кінці минулого століття вдалося повністю позбутися захворювання.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.