Новини

«У нас стріляють, а ми не маємо права»: буковинка розповіла про ситуацію на передовій

Інна Маковик – помічниця гранатометника восьмої гірсько-штурмової бригади. Жінка вже три роки на передовій захищає незалежність України. У пані Інни є 11-річна дочка, яку зараз виховує тато.

Про це йдеться у публікації .

– Я народилася в Криму. Проте маленькою разом із бабусею ми переїхали на Буковину. Жили у Кельменецькому районі у селі Вовчинець. Вже після закінчення школи переїхала до Чернівців на навчання, але так склалося життя, що я так і не закінчила його. Після розлучення з чоловіком, прийшла до військкомату зі словами: “Я хочу служити”. Пройшла навчання і мене направили під Горлівку. Я вже третій рік несу тут службу, – розповідає жінка.

Інна Маковик майстерно володіє автоматом Калашникова, снайперською гвинтівкою та кулеметом.

– Тут, на передовій, я познайомилася зі своїм чоловіком. Ми разом несемо службу та захищаємо країну. Зараз чекаю на чергову ротацію для того, щоби поїхати на Буковину та побачити свою доню, – ділиться жінка.

На запитання, яка зараз ситуація на передовій, пані Інна лише зітхає.

– Суцільна несправедливість. У нас неодноразово стріляють, а ми не маємо права відкривати вогонь. Ми дуже вдячні волонтерам, які не забувають про нас, допомагають всім. Для нас найважче – це втрачати побратимів… Молоді хлопці, дівчата… Деякі з них навіть не мають сім’ї. Ніхто не знає, скільки часу це буде тривати, проте ми віримо у те, що перемога буде за нами! – додає вона.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.